Лугинська громада

Житомирська область, Коростенський район

ЗА ДОРУЧЕННЯМ МІНЕКОНОМІКИ ДЕРЖПРАЦІ ПРИШВИДШУЄ РОЗГЛЯД ДОКУМЕНТІВ НА ОТРИМАННЯ ДОЗВОЛІВ ДО 5 ДНІВ

Дата: 26.08.2021 14:59
Кількість переглядів: 345

                                                                        Фото без опису

На виконання протокольного доручення першого Віце-прем'єр-міністра – Міністра економіки України Олексія Любченка, Держпраці доручило керівникам своїх територіальних органів опрацьовувати запити на отримання дозволів у строк до 5 робочих днів. Це стосується видачі дозволів на виконання робіт підвищеної небезпеки/експлуатацію (застосування) машин, механізмів, устаткування підвищеної небезпеки. 

Дорученням передбачається зміна в організації розгляду документів щодо реєстрації та видачі дозволів. У результаті буде запроваджена постійна практика вони розглядатимуться у строк до 5 робочих днів, що менше граничних термінів, визначених законодавством.

Така практика сприятиме удосконаленню процесу отримання дозвільних документів у сфері виконання робіт/експлуатації обладнання підвищеної небезпеки, та дозволятиме суб’єктам господарювання забезпечувати право на якісне та своєчасне отримання адміністративних послуг.

Держпраці націлена на впровадження змін у підходах щодо надання адміністративних та інших послуг, які полягають у спрощенні, удосконаленні процесів їх надання і опрацювання, а також поетапній їх цифровізації.

Наразі Держпраці спільно з Мінекономіки працюють над внесенням змін до окремих нормативно-правових актів, які нададуть можливість видавати дозвільні документи у сфері виконання робіт/експлуатації обладнання підвищеної небезпеки онлайн в електронному вигляді.

 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь