Лугинська громада

Житомирська область, Коростенський район

Сьогодні ми відкриваємо чергову, 15-ту амбулаторію у Курненській громаді, побудовану в рамках програми Президента України «Велике будівництво», — Наталія Остапченко. ФОТО

Дата: 20.08.2021 16:02
Кількість переглядів: 449

20 Серпня 2021 • 14:37

Кіл-сть переглядів: 4

FacebookTwitterShare

Сьогодні, 20 серпня,  перша заступниця голови Житомирської ОДА Наталія Остапченкодолучилася до відкриття сучасної амбулаторії у Курненській громаді Житомирської області. Нова, 15-та амбулаторія загальної практики сімейної медицини відкрита в рамках програми Президента України «Велике будівництво».

 

Також у відкритті взяли участь керівництво Житомирського району та Курненської громади.

 

«Сьогодні ми відкрили ювілейну15-ту сучасну амбулаторію в Житомирській області, побудовану в рамках програми Президента України «Велике будівництво».Це гарний приклад злагодженої співпраці Держави, області та громади, аджеми повинні дбати про життя і здоров’я жителів Житомирщини», —наголосила під час відкриття Наталія Остапченко.

В сучасній будівліамбулаторії є реєстратура, два кабінети сімейних лікарів, маніпуляційний та оглядовий кабінети, процедурна, стерилізаційна, кімната для персоналу, зала очікувань, кабінети щеплень і здорової дитини. У приміщенні передбачене і житло для лікаря, зокрема, двокімнатна квартира.

 

Нова амбулаторія збудована з усіма вимогами щодо зручності та доступності для маломобільних груп населення та осіб з інвалідністю.

 

Загальні витрати на проєкт склали майже 8 млн гривень, з них кошти громади – близько 900 тисяч.

 

 

Курненська амбулаторія надасть можливість для більш ніж 3 тисячам жителів прилеглих сіл отримувати якісну первинну медичну допомогу.

 

Для максимально ефективного та оперативно надання медичних послуг для амбулаторії придбано новий службовий автомобіль вартістю понад 450 тисяч гривень.

 

 

 

Нагадаємо, що 21 липня голова Житомирської ОДА Віталій Бунечко в рамках робочої поїздки до Новоград-Волинського району оглянув роботу амбулаторії на 1-2 лікаря з житлом у с. Дубрівка

 

Також заступник Керівника Офісу Президента України Кирило Тимошенко під час виступу на Форумі “Україна 30. Децентралізація” повідомив, що до кінця 2021 року в Україні повноцінно працюватимуть 600 реконструйованих амбулаторій та 200 приймальних відділень у лікарнях.

 

FacebookTwitterShare


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь