Лугинська громада

Житомирська область, Коростенський район

ІГОР ДЯДЮРА: ОФОРМИТИ НАЙПОПУЛЯРНІШІ ЛІЦЕНЗІЇ МОЖНА БУДЕ ОНЛАЙН

Дата: 17.08.2021 17:26
Кількість переглядів: 385

                                                                   Фото без опису

Уряд розпочав експериментальний проект з переведення в електронний формат дозвільно-ліцензійних процедур  він називається «Е-Дозвіл». Тепер для отримання однієї з 13 найпопулярніших ліцензій бізнесу достатньо буде подати онлайн-заявку через застосунок або портал «Дія».

Про це розповів заступник Міністра економіки з питань цифрового розвитку, цифрових трансформацій і цифровізації Ігор Дядюра.

«13 найпопулярніших ліцензій це лише перший крок. Ми вже працюємо над розширенням переліку дозвільних документів, які можна буде оформити через «Е-дозвіл». Скоро система повноцінно запрацює і підприємці зможуть оформляти перші ліцензії. Ймовірно, це будуть ліцензії на туристичну діяльність»,  зазначив Ігор Дядюра.

За його словами, повноцінний запуск «Е-дозвіл» дозволить забезпечити:

  • електронну подачу документів та цифровізацію всіх процедур у сфері ліцензування, реалізацію стратегії paperless  отримати ліцензію можна буде швидко, не витрачаючи зайвого часу та ресурсів;

  • абсолютну прозорість процесу розгляду заявок передбачається, що підприємці зможуть відстежити заявки, переглянути стан їх опрацювання та звертатися зі скаргами в разі потреби;

  • контроль контролерів порушення термінів розгляду заявок стане приводом для перевірки роботи відповідальних чиновників.

Крім того, запуск проекту «Е-дозвіл» сприятиме масштабній дерегуляції. Наразі повний список всіх ліцензій, дозволів, погоджень налічує понад 1,5 тис. позицій. Проте багато з них є неактуальними та застарілими.

«Ліцензування має залишитися лише в тих сферах, де є небезпека для життя, здоров'я, екології. Все інше має перейти на декларативні рейки та в зручний цифровий формат. Ми маємо зробити так, щоб держава насправді стала сервісною службою для бізнесу та громадян. Це дозволить сформувати довіру до держави та покращити бізнес-клімат України»,  додав заступник Міністра.

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь