Лугинська громада

Житомирська область, Коростенський район

МІНЦИФРИ: УКРАЇНА НА ФІНІШНОМУ ЕТАПІ ПІД’ЄДНАННЯ ДО ЄВРОПЕЙСЬКОЇ СИСТЕМИ COVID-СЕРТИФІКАТІВ

Дата: 11.08.2021 15:17
Кількість переглядів: 337

                                                                     Фото без опису

Минулого тижня українські COVID-сертифікати в Дії пройшли успішне технічне оцінювання з боку Європейського Союзу. Представники ЄС високо оцінили строки реалізації, точність та відповідність українських COVID-сертифікатів специфікаціям ЄС.

Зараз розпочався останній технічний етап — під’єднання України до продуктової інфраструктури COVID-сертифікатів ЄС, спільного середовища для всіх країн, що запускають власні COVID-сертифікати та забезпечують їх взаємовизнання. Це паралельний крок із головною подією — політичною частиною взаємовизнання, а саме прийняття Єврокомісією так званого «equivalency decision», тобто визнання українських COVID-сертифікатів такими, що можуть бути використані під час подорожей.

Також Україна здійснює процес взаємовизнання з Ізраїлем, у межах чого надає консультаційну допомогу технічній команді Ізраїлю по напрацюванню із досвіду інтеграції з ЄС.

Розробкою та технічною реалізацією спільно займаються команди Мінцифри, МОЗ, МВС, МЗС, ДПСУ та НСЗУ.

Проект реалізовано за підтримки Євроделегації, Програми EU4Digital і Програми EGAP, що виконується Фондом Східна Європа та фінансується Швейцарією.

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь