Лугинська громада

Житомирська область, Коростенський район

ШАНОВНІ ЖИТЕЛІ ЛУГИНСЬКОЇ СЕЛИЩНОЇ РАДИ! НАГАДУЄМО ПРО НЕОБХІДНІСТЬ ДОТРИМАННЯ ЗАХОДІВ З ПРОТИПОЖЕЖНОЇ БЕЗПЕКИ ПІД ЧАС ЗБИРАННЯ ВРОЖАЮ

Дата: 11.08.2021 15:12
Кількість переглядів: 335

                                                                        

Жнива завжди вимагали високого рівня організації та відповідальності. Крім турбот, пов’язаних з підготовкою жнивного інвентарю працівникам агропідприємств потрібно захищати врожай від стихійних лих та пожеж.

Погодна ситуація досить складна. Температура повітря висока, а дощів практично немає. У зв'язку зі спекою рівень пожежної небезпеки дуже високий. Кожен керівник агропідприємства особисто відповідає за забезпечення належного рівня пожежної безпеки зернозбиральної техніки, об’єктів зберігання та переробки сільгосппродукції.

З метою недопущення виникнення пожеж у період збирання зернових нагадуємо основні вимоги норм з питань пожежної безпеки при збиранні врожаю:

  • до початку збирання врожаю вся збиральна техніка, агрегати та автомобілі повинні бути обладнані первинними засобами пожежогасіння. Трактористи, комбайнери, їх помічники та інші особи, задіяні на роботах по збиранню врожаю, повинні пройти протипожежний інструктаж;

  • перед дозріванням колосових хлібні поля в місцях прилягання їх до лісових масивів, степової смуги, автомобільних шляхів та залізниць мають бути обкошені (із прибиранням скошеного) і оборані смугою не менше 4 м завширшки;

  • у період збирання забороняється спалювання стерні, післяжнивних залишків та розведення багать на полях.

Не дозволяється заправляння збиральної техніки пальним у хлібних масивах; заправляння машин пальним у нічний час у польових умовах. 

СУВОРО  забороняється курити та користуватись відкритим вогнем поряд із хлібними масивами. 

Водії повинні пам’ятати, що, проїжджаючи поряд із хлібним масивом, не можна викидати  недопалки в бік полів, це може призвести до пожежі із значними втратами.

Шановні громадяни, пам’ятайте, що дотримуватись вищезазначених вимог пожежної безпеки, а особливо під час жнив – обов’язок кожної людини! 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь