Лугинська громада

Житомирська область, Коростенський район

УРЯД ПРОДОВЖИВ КАРАНТИН ДО 01 ЖОВТНЯ 2021 РОКУ

Дата: 11.08.2021 15:06
Кількість переглядів: 289

                                                                          Фото без опису

На сьогоднішньому засіданні Уряд затвердив ініційоване Міністерством охорони здоров’я рішення про продовження карантину до 01 жовтня 2021 року.

«Кількість нових випадків захворюваності за останні тижні зростає, але при цьому загальний рівень захворюваності в країні перебуває на плато. Передумов для зміни рівня епіднебезпеки поки немає. Закликаю всіх вакцинуватись і захистити себе від можливих тяжких наслідків коронавірусу»,  заявив міністр охорони здоров’я Віктор Ляшко. 

Для протидії розповсюдженню коронавірусу, зокрема його «Дельта»-штаму уряд посилив правила перетину кордону. Але лише вакцинація є єдиним ефективним способом вберегтися від тяжкого перебігу хвороби чи смерті. 

Усі вакцини проти COVID-19, які використовуються в Україні – схвалені ВООЗ для екстреного застосування. Вони безпечні та ефективні. В Україні щеплять такими препаратами:

  • AstraZeneca (в т.ч. SKBio та Covishield);

  • Coronavac/Sinovac-Biotech;

  • Comirnaty/Pfizer-BioNTech;

  • Spikevax/Moderna.

Вакцинація проти COVID-19 в Україні відбувається силами мобільних бригад з імунізації, пунктів щеплень та центрів масової вакцинації. Перелік центрів масової вакцинації та пунктів щеплень шукайте за посиланням: https://list.covid19.gov.ua/ 

Записатися на вакцинацію проти COVID-19 можна через свого сімейного лікаря, або ж зателефонувати  безпосередньо до реєстратури медичного закладу, де діє пункт щеплення. Організовані колективи з понад 50 охочими щепитися можуть телефонувати за номером контакт-центру 0 800 60 2019.

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь