Лугинська громада

Житомирська область, Коростенський район

МОЗ ІНФОРМУЄ: «ДЕЛЬТА» ЗАРАЗНІША ЗА ПОПЕРЕДНІ ШТАМИ КОРОНАВІРУСУ

Дата: 09.08.2021 15:20
Кількість переглядів: 327

                                                                

Як повідомляє Міністерство охорони здоров’я України, у Великій Британії на «Дельта» штам коронавірусу припадає понад 90% поточних випадків COVID-19.

Симптоми при зараженні штамом «Дельта» відрізняються. Лихоманка, головний біль, біль у горлі та нежить поширені, тоді як кашель та втрата нюху чи смаку — менш поширені.

Також повідомляють про серйозніші симптоми, включаючи порушення слуху, шлунково-кишкові проблеми та утворення згустків крові, що призводять до загибелі тканин та гангрени.

Відповідно до дослідження, проведеного вченими з Китаю концентрація вірусу в крові зараженої людини від штаму «Дельта» у 1000 разів більша ніж було в інфікованих диким штамом. Це означає, що у хворого набагато більша ймовірність виділяти вірус в зовнішнє середовище, що сприяє поширенню вірусу на інших людей.

Ймовірність розвитку тяжкого перебігу хвороби при зараженні штамом «Дельта» набагато вища, якщо ви не вакциновані. Якщо все ж зараження відбулося, повністю вакциновані особи переносять хворобу безсимптомно або ж в значно легшій формі.

Ви можете вакцинуватись:

у найближчому пункті щеплення чи центрі масової вакцинації;

або до вас приїде мобільна бригада (до організованих колективів більше 50-ти людей та маломобільних громадян).

 

Дізнайтесь адресу та контакти найближчого місця вакцинації на сайті https://vaccination.covid19.gov.ua/ або за номером контакт-центру 0 800 60 20 19.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь