Лугинська громада

Житомирська область, Коростенський район

Лугинський Будинок культури

Дата: 03.08.2021 14:32
Кількість переглядів: 1701

Фото без опису

Лугинський Будинок культури  - це культурно-освітній клубний заклад, який покликаний розповсюджувати та популяризувати культурні надбання, гарантує задоволення культурних потреб громадян у розвитку народної традиційної культури її збереженні, організації дозвілля різних вікових категорій.

Приміщення  Будинку культури  побудоване у 1957 році з глядацькою залою - 500 місць,  одна гардеробна кімната, фойє, 3 кімнати для гурткової роботи.

 

Матеріально-технічна база в Будинку культури, для проведення культурно-масових заходів відповідає сучасним умовам.           

 

На даний час заклад  очолює директор – Шрам Олег Іванович.

 

                                                     Фото без опису

Творчий та методичний потенціал Будинку культури 6 чоловік.

Фото без опису

         Професійне кредо кожного працівника – підвищення  кваліфікаційного рівня, удосконалення професійної майстерності. А творче кредо колективу –  «Рухаючись в ногу з сучасністю, не розгубити минуле».

Методисти Будинку культури розробляють методичні матеріали на допомогу клубним працівникам, допомагають у підборі репертуару по жанрово, беруть участь у розробці перспективних і поточних планів, в організації та проведенні нарад, тематичних програм, виставок, свят, концертів та інших формах клубної роботи. Організовують навчання працівників клубних установ шляхом проведення семінарів-практикумів, проводять практикуми з новопризначеними працівниками  сільських закладів культури.

Узагальнюють кращий досвід роботи клубних установ і поширюють        його серед культпрацівників.

Фото без опису

З розвитком телебачення, появою Інтернету та комп’ютерних ігор у людей змінився характер духовних запитів, з`явився вибір використання вільного часу. Це зменшило кількість відвідування Будинку культури, хоча не змінило його значення, як місця, де людина могла б реалізувати свій творчий потенціал.

Діяльність  закладу спрямована на розвиток самодіяльної художньої творчості, відродження національної культури,  мови, звичаїв та обрядів, організація змістовного дозвілля населення, збереження та використання об’єктів  нематеріальної культурної спадщини.

Фото без опису

Завдання Будинку культури –  забезпечення потреб різних вікових категорій населення. Здійснюється це шляхом залучення обдарованих людей до участі  у клубних формуваннях, масових заходах.  

        

 Фото без опису              Фото без опису

 

Фото без описуФото без описуФото без опису

 

 На базі закладу культури працюють: народний ансамбль народної пісні «Лугинчани»,  ансамбль «Світанок»,  вокально-інструментальний гурт «Відродження», жіночий вокальний ансамбль «Криниченька»,  солісти-вокалісти, читці, які постійно удосконалюють свій репертуар новими творами.     

Фото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без опису

У зв’язку з карантинними обмеженнями, під час пандемії Covid-19, культурно-масові заходи проводились дистанційно шляхом відеозапису.

Лугинський Будинок культури має сторінку у соціальній мережі Facebook: https://www.facebook.com/groups/290262128639182/

та свій Youtube канал :   https://www.youtube.com/channel/UCIbCoQnyD1OhOku0xVWm85w

  


 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь