Лугинська громада

Житомирська область, Коростенський район

Віталій Бунечко: Наша мета — зберегти автошляхи Житомирської області від руйнування. ВІДЕО

Дата: 22.07.2021 15:41
Кількість переглядів: 460

22 Липня 2021 • 14:38

Кіл-сть переглядів: 11

FacebookTwitterShare

21 липня голова Житомирської ОДА Віталій Бунечко оглянув роботу системи моніторингу за станом доріг та умовами руху Weigh in motion (WIM) поблизу с. Дідовичі Новоград-Волинського району.

 

Так, спільно з керівництвом Новоград-Волинського району та представниками Подільського міжрегіонального управляння Укртрансбезпеки Віталій Бунечко ознайомився з роботою комплексу габаритно-вагового контролю та ситуацією щодо перевантаження великогабаритного транспорту на автошляху М-06/Е40.

«Цьогоріч у рамках програми Президента «Велике будівництво» на Житомирщині  буде побудовано та реконструйовано майже 250 кілометрів доріг. Наша мета — зберегти ті об’єкти інфраструктури, які вже побудовані в Житомирській області, та вберегти їх від подальшого руйнування. Одним із таких інструментів є фіксація порушень, пов’язаних із перевантаженням великогабаритного транспорту, який у свою чергу руйнує автодороги області», — наголосив Віталій Бунечко.

На даний час у Подільському міжрегіональному управлінні Укртрансбезпеки налічується 4 габаритно-вагових комплекси різних типів, один з яких, для посилення контролю за перевезенням великовантажних вантажів було придбано облдержадміністрацією за кошти обласного бюджету та передано в користування Подільському міжрегіональному управлінню Укртрансбезпеки.

 

Також у минулому році у Житомирській області влаштовано 2 системи моніторингу за станом доріг та умовами руху Weigh in motion (WIM) на автомобільних дорогах державного значення М-06 Київ-Чоп (на м. Будапешт через мм. Львів, Мукачиво і Ужгород) км 245+500 – км 246+300 (замовник  Міністерство інфраструктури України) та на автомобільній дорозі М-21 Виступовичі – Житомир – Могилів-Подільський км 191+500 – 192+500  (замовник – Служба автомобільних доріг у Житомирській області).

 

Нагадаємо, що відповідно до розпорядження голови ОДА від 01.06.2021 № 389 в Житомирській області обмежено рух на автомобільних дорогах загального користування державного значення задля збереження мережі автошляхів від передчасних руйнувань у період тривалої спекотної погоди, при температурі повітря більше +28 С°.

 

Довідково. Опорна мережа автомобільних доріг загального користування Житомирської області складає 8566,5 км, з яких:

 

– 1625,0 км – дороги державного значення;

 

– 6941,5 км – дороги місцевого значення.

 

“Система динамічного зважування транспортних засобів у русі Weigh-in-Motion” – це сучасна розумна система комплексного збору інформації про транспортні засоби, які переміщуються по автомобільним дорогам. Вона здійснює моніторинг руху транспорту в режимі реального часу за допомогою обладнання, яке монтується в верхньому шарі покриття автомобільних доріг або на прогонових будовах мостів і шляхопроводів.

 

З початку року працівниками Управління Укртрансбезпеки складено 145 актів з порушення норм перевезення великогабаритних вантажів. Нараховано 36,3 тис. євро плати.  Стягнуто 690,689 тис. грн. Винесено 168 постанови про притягнення до адміністративної відповідальності за порушення норм перевезення великогабаритних вантажів на суму 1,174 млн грн.

 

 

FacebookTwitterShare


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь