Лугинська громада

Житомирська область, Коростенський район

Велике будівництво на Житомирщині: Завдяки президентській програмі ми відновлюємо автошляхи Житомирщини, – Віталій Бунечко. ВІДЕО. ФОТО

Дата: 09.07.2021 15:59
Кількість переглядів: 395

Фото без опису

09 Липня 2021 • 14:30

Кіл-сть переглядів: 12

FacebookTwitterShare

Під час робочої поїздки до Бердичівського району 08 липня голова Житомирської ОДА Віталій Бунечко також оглянув нещодавно відкриту відремонтовану ділянку дороги «Мирославка-Малосілка», що пролягає у Швайківській громаді.

«Завдяки президентській програмі «Велике будівництво» ми відновлюємо автошляхи, які роками не бачили ремонтної техніки. У ході поточного ремонту на дорозі «Мирославка-Малосілка» з’явилося нове дорожнє покриття, якість якого вже встигли оцінити місцеві жителі із прилеглих сіл», – зазначив голова ОДА.

Автодорога місцевого значення С 060313 Мирославка – Малосілка через Демчин не ремонтувалася понад 30 років. Через це, як розповів староста села, із часом місцеві перевізники відмовлялися від маршрутів у цьому напрямку, тому й на автобусних зупинках давно не було пасажирів. Але зараз життя відновлюється, поступово поновлюються перевезення. Нарешті дорога матиме гарний і сучасний вигляд: упорядковані газони, нічні світильники та покращені зупинки.

«Дороги в населеному пункті – це чітке відображення розвитку громади. Адже шлях на роботу, до школи та в лікарню, на ринок чи в гості є дуже важливим мірилом спільної роботи гілок влади та жителів. Зручність та комфорт, а головне безпека – ось чим керуються водії та пішоходи, коли долають заплановані маршрути», – наголосив Віталій Бунечко.

Голова ОДА також додав, що разом із тим комфортне транспортне сполучення є одним із важливих факторів підвищення інвестиційної привабливості територій та рушійною силою економічного розвитку громад.

 

За інформацією Департаменту регіонального розвитку Житомирської ОДА, протяжність ділянки дороги С 060313 Мирославка – Малосілка через Демчин, що ремонтується, – 6,0 км.

 

Для забезпечення необхідного рівня безпеки дорожнього руху та доведення ділянки до нормативних  параметрів дороги були проведені наступні роботи:

 

влаштовано вирівнюючий шар основи із щебенево-піщаної суміші С-7– 6000 м;

влаштовано покриття із асфальтобетону товщиною шару 0,05 м  – 6000 м;

влаштовано тротуари;

встановлено освітлення;

влаштовано оголовки водопровідних труб;

влаштовано бар’єрне огородження в місцях розташування безнапірних водопропускних труб та в місцях влаштування шикан;

встановлено нові технічні засобів організації дорожнього руху (знаки, сигнальні стовпчики, розмітка) та ін.

 

Об’єкт готовий до введення в експлуатацію.

 

Нагадаємо, що під час робочої поїздки до Райгородоцької громади Віталій Бунечко взяв участь у відкритті амбулаторії. Також керівництво Житомирської ОДА разом із народними депутатами України ознайомилися з ходом реалізації проєктів програми “Велике будівництво” у Новоград-Волинському районі. 

 

Довідково. Замовник робіт – Департамент регіонального розвитку Житомирської облдержадміністрації. Розробник проекту – ТОВ “ДІМ”. Переможець відкритих торгів – ТОВ “ОНУР КОНСТРУКЦІОН ІНТЕРНЕШНЛ”.

 

Джерело фінансування – Державний дорожній фонд. Загальна кошторисна вартість – 52021,998 тис. грн. Вартість робіт, виконаних у 2020-ому році, становить 39130,17 тис. грн. Обсяг фінансування на 2021 рік – 10 129,027 тис. грн. Загальна вартість виконаних робіт склала: 42 956 865,27 тис. грн.

 

 

 

 

Фото без опису Фото без опису Фото без опису Фото без опису Фото без опису Фото без описуФото без описуФото без опису

Фото без опису
default

FacebookTwitterShare


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь