Лугинська громада

Житомирська область, Коростенський район

Волонтерська діяльність в пробації

Дата: 06.07.2021 14:13
Кількість переглядів: 393

  Фото без опису

06.07.2021 року в Лугинському районному секторі було підписано договір про провадження волонтерської діяльності з директором Кремненського міжшкільного навчального комбінату трудового навчання і професійної орієнтації учнів Омельчук Людмилою Петрівною.    

   Діяльність волонтерів пробації, пов’язана із здійсненням наглядових заходів за дотриманням суб’єктами пробації обов’язків, визначених законом та покладених на них рішенням суду, передбачає участь у: перевірці суб’єктів пробації за місцем роботи або навчання; перевірці виконання обов’язків, покладених рішенням суду на осіб, звільнених від відбування покарання з випробуванням; перевірці достовірності поважних причин, що обумовили неявку суб’єктів пробації до уповноваженого органу з питань пробації в призначений строк; заходах, пов’язаних з початковим розшуком суб’єктів пробації, місцезнаходження яких невідоме. Основним завданням волонтерів пробації є  сприяння органу пробації у здійсненні нагляду за засудженими та проведенні з ними соціально-виховної роботи. Волонтери пробації здійснюють свої повноваження під керівництвом персоналу органу пробації.

    Волонтерська діяльність в пробації – це велика соціальна відповідальність та певний ризик, тому до здійснення волонтерства можуть бути допущені виключно громадяни, які це усвідомлюють та мають навички вирішення конфліктних та складних ситуацій. 

     На даний час Лугинський районний сектор філії ДУ «Центр пробації» в Житомирській області співпрацює з двома волонтерами та запрошує бажаючих стати волонтером органу пробації.

 

Начальник Лугинського РС майор внутрішньої служби Ярослава Омельчук


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь