Лугинська громада

Житомирська область, Коростенський район

АНДРІЙ ТАРАН: ВІЙСЬКОВІ ЛІЦЕЇСТИ ОТРИМАЛИ МОЖЛИВІСТЬ ЗДОБУВАТИ СПЕЦІАЛІЗОВАНУ ОСВІТУ ОДНОЧАСНО З БАЗОВОЮ ТА ПОВНОЮ ЗАГАЛЬНОЮ СЕРЕДНЬОЮ

Дата: 30.06.2021 16:33
Кількість переглядів: 270

Сьогодні, 30 червня, на засіданні Кабінету Міністрів України прийнято, підготовлену Міністерством оборони України, постанову «Про затвердження Положення про військовий (військово-морський, військово-спортивний) ліцей та ліцей із посиленою військово-фізичною підготовкою». Його дія поширюватиметься на ліцеї Міноборони, МВС (Держприкордонслужби), МОН, обласних рад. Передбачається, що опорні заклади освіти забезпечуватимуть здобуття не лише початкової та базової середньої освіти, але й профільної середньої.

«Відтепер грамотні, патріотично налаштовані, здорові, фізично розвинуті юнаки та дівчата, які виявили особисте бажання пов’язати своє життя зі службою у Збройних Силах України та інших складових сил оборони, матимуть можливість отримувати спеціалізовану освіту одночасно зі здобуттям якісної базової та повної загальної середньої освіти. Я глибоко переконаний, що рішення, яке було сьогодні ухвалено позитивно вплине на формування у ліцеїстів високої патріотичної свідомості, національної гідності, готовності до виконання громадянського і конституційного обов’язку щодо захисту національних інтересів держави», — прокоментував Міністр оборони України Андрій Таран.

Очільник оборонного відомства також зазначив, що реалізація постанови задовольнить потреби регіонів у частині планування та забезпечення розвитку мережі закладів спеціалізованої освіти, а також організації діяльності ліцеїв, їхніх завдань, структур, складу учасників освітнього процесу, прав та обов’язків особового складу.

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь