Лугинська громада

Житомирська область, Коростенський район

АНДРІЙ ТАРАН: ВІЙСЬКОВІ ЛІЦЕЇСТИ ОТРИМАЛИ МОЖЛИВІСТЬ ЗДОБУВАТИ СПЕЦІАЛІЗОВАНУ ОСВІТУ ОДНОЧАСНО З БАЗОВОЮ ТА ПОВНОЮ ЗАГАЛЬНОЮ СЕРЕДНЬОЮ

Дата: 30.06.2021 16:33
Кількість переглядів: 274

Сьогодні, 30 червня, на засіданні Кабінету Міністрів України прийнято, підготовлену Міністерством оборони України, постанову «Про затвердження Положення про військовий (військово-морський, військово-спортивний) ліцей та ліцей із посиленою військово-фізичною підготовкою». Його дія поширюватиметься на ліцеї Міноборони, МВС (Держприкордонслужби), МОН, обласних рад. Передбачається, що опорні заклади освіти забезпечуватимуть здобуття не лише початкової та базової середньої освіти, але й профільної середньої.

«Відтепер грамотні, патріотично налаштовані, здорові, фізично розвинуті юнаки та дівчата, які виявили особисте бажання пов’язати своє життя зі службою у Збройних Силах України та інших складових сил оборони, матимуть можливість отримувати спеціалізовану освіту одночасно зі здобуттям якісної базової та повної загальної середньої освіти. Я глибоко переконаний, що рішення, яке було сьогодні ухвалено позитивно вплине на формування у ліцеїстів високої патріотичної свідомості, національної гідності, готовності до виконання громадянського і конституційного обов’язку щодо захисту національних інтересів держави», — прокоментував Міністр оборони України Андрій Таран.

Очільник оборонного відомства також зазначив, що реалізація постанови задовольнить потреби регіонів у частині планування та забезпечення розвитку мережі закладів спеціалізованої освіти, а також організації діяльності ліцеїв, їхніх завдань, структур, складу учасників освітнього процесу, прав та обов’язків особового складу.

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь