Лугинська громада

Житомирська область, Коростенський район

З Днем конституції, Україно!

Дата: 25.06.2021 14:00
Кількість переглядів: 338

                               Фото без опису 

Державне свято, яке  традиційно відзначають 28 червня, це – одне з "наймолодших" свят в українському календарі, яке з'явилось після прийняття основного закону країни. 

    У 1995 році між президентом і Верховною Радою було підписано Конституційну угоду терміном на один рік. Протягом цього часу парламент мав прийняти новий Основний Закон країни. Проте після завершення цього терміну політики так і не домовилися про компроміс. Ситуація вимагала прояву політичної волі, і 26 червня 1996 року Леонід Кучма закликав парламент негайно прийняти нову Конституцію в редакції робочої групи і заявив про готовність провести всеукраїнський референдум з цього питання, якщо парламент провалить голосування. Усю наступну ніч депутати працювали над проектом Основного Закону, голосуючи за кожну статтю окремо. В результаті документ набрав 315 голосів при необхідних 300. 28 червня 1996 року Україна отримала повноцінну Конституцію незалежної держави.

      Конституція увійшла в суспільне життя як головний оберіг державності і демократії, гарант незалежності і соборності України. Її найвища юридична сила, верховенство права, політична, економічна та ідеологічна багатоманітність — фундаментальні засади, на яких ґрунтується сьогодення і вибудовується майбутнє українського народу. Міжнародна спільнота назвала першу Конституцію незалежної України однією з найдемократичніших у світі.

   Хай мир і взаєморозуміння сприяють подальшій розбудові нашої державності, становленню її серед інших світових країн.

Зі святом Вас!

 

Начальник Лугинського РС майор внутрішньої служби Ярослава Омельчук


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь