Лугинська громада

Житомирська область, Коростенський район

Співпраця судової влади та органу пробації

Дата: 23.06.2021 16:05
Кількість переглядів: 400

  

23 червня 2021 року у Лугинському районному  суді  Житомирської області відбулася спільна нарада за участю голови Лугинського районного суду Свинченко Галини Дмитрівни, в.о. керівника апарату суду Прогожук Тетяни Миколаївни та начальника Лугинського РС філії ДУ «Центр пробації» в Житомирській області Омельчук Ярослави Ярославівни.

   У процесі наради були обговорені питання щодо переліку покарань у кримінальних справах та адміністративних стягнень у справах про адміністративні правопорушення щодо яких відповідно вироки та постанови належить направляти на виконання до органів з питань пробації, щодо обсягу повноважень органу з питань пробації під час їх виконання, а також ініціатив, з якими орган з питань пробації може звертатися до суду в ході виконання таких вироків та постанов. Було розглянуто виконання окремих пунктів ст.. ст. 6, 9, 10, 18 Закону України «Про пробацію» відповідно до вимог Кримінального процесуального кодексу України щодо підготовки досудових доповідей відносно обвинувачених; реалізації пробаційних програм стосовно осіб, звільнених від відбування покарання з випробуванням; своєчасного розгляду клопотань органу пробації щодо звільнення від відбування покарання з випробуванням по закінченню іспитового строку та інші питання. Обговорено проблемні питання, що виникають під час підготовки досудових доповідей, зокрема, термінів їх  підготовки та направлення до суду.

   За підсумками наради, учасники наради дійшли висновку, що в цілому взаємодія Лугинського районного суду та Лугинського районного сектору з питань пробації є продуктивною. Також були окреслені аспекти взаємодії, які потребують удосконалення на майбутнє.

 

Начальник Лугинського РС майор внутрішньої служби Ярослава Омельчук


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь