Лугинська громада

Житомирська область, Коростенський район

МІНЦИФРИ ТА ПАРТНЕРИ ГОТУЮТЬ ЗАПУСК СИСТЕМИ З МОНІТОРИНГУ ЯКОСТІ МОБІЛЬНОГО ЗВ’ЯЗКУ

Дата: 23.06.2021 16:02
Кількість переглядів: 211

Інтернет — важлива потреба для людини, адже це засіб комунікації, доступ до інформації та рівні можливості для кожного. Щоб інтернет по всій країні працював швидко та ефективно, треба проводити перевірки якості послуг та обладнання. Завдяки впровадженню системи моніторингу можна буде визначити проблемні ділянки та покривати їх якісним зв’язком.

Саме тому Мінцифри спільно з Національною комісією, що здійснює державне регулювання у сфері зв’язку та інформатизації (НКРЗІ) та Українським державним центром радіочастот (УДЦР) реалізує Урядову програму з моніторингу якості мобільного зв’язку.

Це сприятиме розвитку мереж, покращенню якості послуг для українців, а також підвищенню конкуренції між операторами. Результати моніторингу можна буде побачити на дашбордах.

Одна з основних цілей Мінцифри — забезпечити покриття 95% транспортної інфраструктури та населених пунктів швидкісним інтернетом до 2024 року. Система моніторингу працюватиме не тільки в межах міст та сіл, а ще й на дорогах міжнародного та національного значення. Так ми зможемо бачити проблемні місця, де досі відсутнє покриття.

Минулого тижня УДЦР уклав договір на закупівлю системи моніторингу якості мобільного зв’язку від німецької компанії. Перша частина обладнання надійде в Україну на початку липня, а остаточно система — декількома партіями в серпні та вересні.

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь