Лугинська громада

Житомирська область, Коростенський район

МІНЕКОНОМІКИ ПРОДОВЖУЄ ВПРОВАДЖУВАТИ ЄВРОПЕЙСЬКІ ТА МІЖНАРОДНІ ПІДХОДИ У ПИТАННІ БОРОТЬБИ З НЕБЕЗПЕЧНИМИ ХВОРОБАМИ ТВАРИН

Дата: 23.06.2021 14:31
Кількість переглядів: 251

Мінекономіки продовжує впроваджувати європейські та міжнародні підходи у питанні боротьби з небезпечними хворобами тварин.

18 червня 2021 року Мін’юст зареєстрував наказ від 29 квітня 2021 року № 895-21 «Про затвердження деяких нормативно-правових актів щодо здоров’я риб».

Документ визначає порядок здійснення заходів з профілактики, діагностики, повідомлення про підозру та виникнення, ліквідації інфекційних захворювань риб, а саме:

  1. інфекційного гематопоетичного некрозу риб;

  2. вірусної геморагічної септицемії риб;

  3. інфекційної анемії лососевих.

Наказом передбачено застосування кращих світових практик щодо запобігання та боротьби з зазначеними захворюваннями риб відповідно до процедур, які застосовуються у країнах-членах ЄС, а також рекомендацій Всесвітньої організації охорони здоров’я тварин (МЕБ).

Прийняття та реалізація положень зазначених документів сприятимуть:
 
- зниженню ризиків виникнення та розповсюдження захворювань риб на території України;

- своєчасному інформуванню відповідальних органів влади у разі виникнення захворювань риб на території України;

- встановленню зрозумілого порядку дій для всіх рівнів органів влади, а також порядку взаємодії між органами влади та утримувачами риби, у разі виникнення захворювань риби.

Це забезпечить додатковий захист тварин від ризику їх інфікування небезпечними хворобами, що дозволить уникнути фінансових збитків як державі, так і підприємцям.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь