Лугинська громада

Житомирська область, Коростенський район

Велике будівництво на Житомирщині: близько 5 тисяч жителів Гришковецької громади незабаром обслуговуватимуться у новій амбулаторії

Дата: 18.06.2021 11:14
Кількість переглядів: 525

Фото без опису

17 Червня 2021 • 15:52

Кіл-сть переглядів: 51

FacebookTwitterShare

На Житомирщині продовжується розбудова соціальної інфраструктури в рамках програми Президента «Велике будівництво».

 

Так, завершено роботи у приміщенні ще однієї амбулаторії загальної практики сімейної медицини на території Гришковецької громади.

«Це вже четверта сучасна сільська амбулаторія, що готується цього року до відкриття в рамках програми Президента «Велике будівництво». Загалом протягом 2020-2021 років в області завершено роботи вже на 13 таких об’єктах», – повідомив голова Житомирської ОДА Віталій Бунечко.

Нова амбулаторія на 1-2 лікаря з житлом побудована у с.Гришківці Бердичівського району.

 

За інформацією Департаменту регіонального розвитку Житомирської ОДА, проєктом було передбачено будівництво одноповерхової будівлі загальною площею 320,0 м кв, яку поділено на:

 

житлову зону (житлові кімнати, кухня їдальня, гардеробна, санвузли, душові);

 

зону для надання первинної медичної допомоги (кабінети лікарів, процедурна, кабінет щеплень, аптечний пункт, реєстратура).

«Сучасний медичний заклад прийде на заміну маленькій амбулаторії, що була розташована у застарілій будівлі, збудованій майже 70 років тому, та не відповідала сучасним вимогам надання медичних послуг. Тому жителі прилеглих сіл змушені були їздити на обстеження до районного центру. Найближчим часом – після завершення робіт з благоустрою та оформлення усіх необхідних дозволів – нова амбулаторія почне працювати. Вона обслуговуватиме близько 5 тисяч людей, які вже підписали декларації з лікарем», – зазначив голова ОДА.

Амбулаторія буде забезпечена усім необхідним медичним обладнанням, комп’ютерною технікою, меблями відповідно до табеля оснащення, затвердженого МОЗ України, а також повністю відповідає усім сучасним вимогам, зокрема й для надання послуг людям з інвалідністю. 

 

На сьогодні усі роботи за проєктом виконані. Завершується благоустрій території.

 

Довідково. Загальна кошторисна вартість об’єкту – 9059,160 тис. грн. Будівництво розпочато у 2018 році за кошти субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам на здійснення заходів, спрямованих на розвиток системи охорони здоров’я у сільській місцевості.

 

Фінансування планувалося за кошти Субвенції в обсязі 8153,255 тис. грн, за кошти місцевого бюджету – 905,916 тис. грн.

 

На даний час касові видатки складають 8076,998 тис. грн, з яких: 7171,082 тис. грн – кошти Субвенції, 905,916 тис. грн – місцевий бюджет.

 

Нагадаємо, що на відкритті амбулаторії загальної практики сімейної медицини у с.Краснополі голова Житомирської ОДА наголосив, що розбудова мережі сільських амбулаторій – один із ключових напрямів програми Президента України. 

 

Також на Житомирщині активно триває будівництво відділень екстреної медичної допомоги, зокрема 11 червня Віталій Бунечко відкрив відділення екстреної медичної допомоги у Бердичеві.

 

Фото без опису

Фото без опису Фото без опису

FacebookTwitterShare


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь