Лугинська громада

Житомирська область, Коростенський район

ОЛЬГА ОНІЩУК: УКРАЇНСЬКІ НОТАРІУСИ ОТРИМАЛИ НОВИЙ МОРАЛЬНО-ЕТИЧНИЙ «КОМПАС» – СУЧАСНІ ПРАВИЛА ПРОФЕСІЙНОЇ ПОВЕДІНКИ

Дата: 14.06.2021 16:25
Кількість переглядів: 307

Наказом Міністерства юстиції України від 07 червня 2021 року № 2039/5 затверджено нові Правила професійної етики нотаріусів України, які вже набули чинності.

Правилами визначено основні принципи та вимоги до професійної етики нотаріуса, морально-етичні стандарти поведінки, якими нотаріус повинен керуватися у відносинах з фізичними та юридичними особами,  державними органами, іншими нотаріусами та Нотаріальною палатою України при здійсненні своїх фахових обов’язків.

«Українські нотаріуси отримали новий морально-етичний «компас» — сучасні правила професійної поведінки, гармонізовані з кращими європейськими стандартами, фундаментальними етичними принципами нотаріату латинського типу та максимально адаптовані до національних реалій і перспектив функціонування нотаріату», — зазначає профільний заступник Міністра юстиції Ольга Оніщук. Та додає: орієнтиром для Мін’юсту при розробці нових правил стали також положення Кодексу правил професійної етики нотаріусів, який було прийнято 20 квітня 2018 року на черговому З’їзді нотаріусів України.

«Нотаріуси як представники юридичної професії, найбільш наближеної до людей, повинні дотримуватися найсуворіших правил справедливості, об’єктивності та чесності! Вони мають виконувати свої обов’язки згідно з прийнятою присягою, захищати інтереси людини, суспільства і держави, дотримуватися вимог закону і завжди берегти чистоту високого звання нотаріуса», — наголошує Ольга Оніщук.

Ознайомитися з оновленими правилами професійної етики нотаріусів наразі можна за цим посиланням — https://bit.ly/3wp5kkr.

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь