Лугинська громада

Житомирська область, Коростенський район

Вакцинація від COVID-19 на Житомирщині: розпочато щеплення осіб, які записалися у додатку Дія

Дата: 01.06.2021 09:44
Кількість переглядів: 991

31 Травня 2021 • 17:12

Кіл-сть переглядів: 41

FacebookTwitterShare

У Житомирській області триває вакцинація проти коронавірусної інфекції. Так, станом на 31 травня від COVID-19 у Житомирській області вакциновано 38 293 особи.

 

Як повідомляє Департамент охорони здоров’я Житомирської ОДА, на вихідних 29-30 травня в області проходила імунізація осіб, які знаходяться в листі очікування у додатку Дія.

 

Так, вакциною CoronaVac виробництва компанії Sinovac Biotech Ltd. було щеплено 95 жителів Житомирщини. 

 

Вакцинацію проводили мобільні бригади у містах Бердичів, Житомир, Коростень та Новоград-Волинський.

 

Крім того, сьогодні, 31 травня, завершилася ревакцинація прикордонників у Житомирській області  вакциною Comirnaty (Pfizer-BioNTech).

 

Всього станом на 31.05.2021 у Житомирській області вакциновано 7 578 працівників критично важливих структур державної безпеки (ДСНС, ДМС, Нацполіція, Нацгвардія, СБУ, Держприкордонслужба, Держспецзв’язку, військовослужбовці ЗСУ, МВС, органи прокуратури). 

 

Нагадаємо, що повторна імунізація вакциною Comirnaty стартувала на Житомирщині 13 травня.

 

26 травня Україна отримала перші 117 тис. доз Comirnaty (Pfizer) за кошти державного бюджету.

 

Довідково. Виробник вакцини CoronaVac – китайська компанія Sinovac Biotech. Вакцина CoronaVac є традиційною інактивованою вакциною – на основі «вбитого» вірусу. Її постачають в однодозових шприцах, готових до ін’єкцій. Фахівці Університету імені Богомольця повідомили, що китайська вакцина CoronaVac має ефективність 83%.

 

Термін придатності вакцини CoronaVac складає 24 місяці. Перевозити та зберігати вакцину можна при температурі 2-8°C, захищаючи від потрапляння сонячного світла. Транспортування логістичною компанією відбувається у холодильних машинах у спеціальних контейнерах. В кабіні кожного водія встановлені спеціальні логери температури з індикацією. 

 

Вакцина Comirnaty – це мРНК-вакцина проти COVID-19, розроблена німецькою біотехнологічною компанією BioNTech спільно з американським фармакологічним концерном Pfizer. Вона дозволена для екстреного використання Всесвітньою організацією охорони здоров’я. Ефективність вакцини становить 95%.

 

На національному складі вона зберігатиметься у спеціалізованих морозильних камерах із дотриманням температурного режиму від -60°C до -80°C. На обласному складі вакцина Comirnaty зберігається в спеціальних термоконтейнерах із сухим льодом, здатним підтримувати наднизькі температури. Звідти попередньо розморожені до +2 – +8 градусів Цельсія флакони з вакциною щодня видаватимуть мобільним бригадами, які мають їх використати протягом 120 годин.

 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь