Лугинська громада

Житомирська область, Коростенський район

УКРАЇНА ОТРИМАЛА ПЕРШІ 117 ТИС. ДОЗ ВАКЦИНИ COMIRNATY/PFIZER ЗА КОШТИ ДЕРЖАВНОГО БЮДЖЕТУ

Дата: 26.05.2021 11:29
Кількість переглядів: 290

   В Україну прилетіли 117 000 доз вакцини Комірнати проти COVID-19 виробництва Pfizer-BioNTech. Це перша партія цієї вакцини, яку закуповують державним коштом через міжнародну агенцію Crown Agents. Усього до кінця цього тижня у країні доставлено 167 310 до цього препарату.

Вакцину з цієї партії використовують для з’єднання таких груп:

  • працівники сфери освіти (додаткова потреба);

  • особи з першого та іншого етапу, зокрема медики (не щепились раніше);

  • військовослужбовці Збройних сил України, співробітники структур державної безпеки;

  • представників іноземних дипломатичних установ в Україні.

В Україні щепитимуть проти COVID-19 представників дипломатичних місій інших держав. Наявність останньої вакцини – використання наших дипломатів, які працюють у цих країнах та забезпечують підтримку наших громадян, що переглядають за кордон.

Вакцинація здійснювати організовано, мобільними бригадами. За кожною людиною, яка отримала щеплення першою дозою Comirnaty / Pfizer, буде зарезервована друга доза від однієї ж партії.

Вакцина Комірнаті (Комірнаті) – це мРНК-вакцина проти COVID-19, виготовлена ??німецькою біотехнологічною компанією BioNTech спільно з американським фармакологічним концерном Pfizer.

Ефективність вакцини становить 95%. Для повноцінної імунізації потрібно отримати дві дози з інтервалу за 21-28 днів.

Україна раніше отримала 590 850 доз вакцини Comirnaty / Pfizer-BioNTech коштом донорів в межах COVAX – глобальної ініціативи з рівномірного розподілу вакцину проти COVID-19. Вакцина розподілена для таких цільових груп – персонал та мешканці будинків для інших людей та спеціалізованих інтернатів, освітян та інші групи з першого та іншого етапів вакцинації.

Крім того, Міністерство охорони здоров’я досягло домовленості з компанією Pfizer про встановлення в Україні в 2021 році 20 мільйонів доз вакцини Pfizer-BioNTech.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь