Лугинська громада

Житомирська область, Коростенський район

МІНВЕТЕРАНІВ: УРЯД СПРОСТИВ ПРОЦЕДУРУ ВЗЯТТЯ НА КВАРТИРНИЙ ОБЛІК ВНУТРІШНЬО ПЕРЕМІЩЕНИХ ОСІБ, ЯКІ У СКЛАДІ ДОБРОВОЛЬЧИХ ФОРМУВАНЬ БРАЛИ УЧАСТЬ В АТО/ООС

Дата: 24.05.2021 11:20
Кількість переглядів: 328

Відтепер учасники бойових дій-переселенці, які  захищали Україну в складі добровольчих формувань зможуть реалізувати своє право на отримання житла. Відповідне рішення було прийняте на засіданні Уряду 19 травня. 

Цим рішенням Кабінет Міністрів України вніс зміни до «Правил обліку громадян, які потребують поліпшення житлових умов, і надання їм жилих приміщень в Українській РСР».

Зокрема, врегулювано прогалини у законодавстві щодо забезпечення житлом учасників бойових дій з числа внутрішньо переміщених осіб, які у складі добровольчих формувань брали безпосередню участь в АТО/ООС.

Також  ухваленими  змінами, спрощено адміністративну процедуру взяття на квартирний облік, відповідно до статусу, та збережено попередній час перебування на квартирному обліку за внутрішньо переміщеними особами, у разі їх переїзду за новим місцем проживання.

Як зазначив перший заступник Міністра у справах ветеранів України Олександр Порхун, на сьогодні Мінветеранів надано статус учасника бойових дій з числа добровольців 868 особам, з яких внутрішньо переміщеними є 22 особи.

Наразі ж відомо, що у складі добровольчих формувань брали безпосередню участь в АТО близько 3000 осіб.

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь