Лугинська громада

Житомирська область, Коростенський район

МОН: СЬОГОДНІ СТАРТУЄ ПЕРШЕ ПРОБНЕ ТЕСТУВАННЯ МАГІСТРІВ У ФОРМІ ЄДКІ

Дата: 19.05.2021 14:26
Кількість переглядів: 740

19 та 20 травня 2021 року відбудеться перше пробне проведення атестації здобувачів за немедичними спеціальностями у формі єдиного державного кваліфікаційного іспиту (ЄДКІ). 

На першу апробацію відібрано спеціальності 211 «Ветеринарна медицина», 212 «Ветеринарна гігієна, санітарія та експертиза», які реалізуються в профільних закладах вищої освіти.

У тестуванні візьмуть участь 603 здобувачі вищої освіти другого (магістерського) рівня вищої освіти з 11 закладів вищої освіти:

  • Білоцерківського національного аграрного університету;

  • Полтавського державного аграрного університету;

  • Національного університету біоресурсів і природокористування України;

  • Харківської державної зооветеринарної академії;

  • Дніпровського державного аграрно-економічного університету;

  • Львівського національного університету ветеринарної медицини та біотехнологій імені С.З. Ґжицького;

  • Поліського національного університету (ЖНАЕУ);

  • Сумського національного аграрного університету;

  • Одеського державного аграрного університету;

  • Луганського національного аграрного університету (м. Слов?янськ);

  • Подільського державного аграрно-технічного університету.

Завдання кваліфікаційного іспиту розроблено відповідно до програм ЄДКІ за спеціальностями і складено у вигляді тестів у форматі вибору однієї правильної відповіді з пропонованих чотирьох. Усього: 100 тестових завдань. Тривалість ЄДКІ становить 120 хв.

Учасники, які не складуть іспит, цьогоріч не будуть відраховані. Крім того, заклад вищої освіти може враховувати результати під час атестації студента.

Для забезпечення контролю за перебігом апробаційного проведення ЄДКІ до закладів вищої освіти в кожну аудиторію направляються проктори – 29 осіб. Також апробаційне проведення проходить під спостереженням 10 представників Міністерства освіти і науки України – співробітників директорату фахової передвищої, вищої освіти.

Довідково

ЄДКІ – це стандартизована форма контролю досягнення здобувачем вищої освіти результатів навчання, визначених стандартом вищої освіти та оцінюванням таких результатів навчання.

Зміст апробаційного ЄДКІ визначено програмами, підготовленими робочими групами та затвердженими наказами МОН (наказ МОН від 20.04.2021 № 443 «Про затвердження програми ЄДКІ зі спеціальності «Ветеринарна гігієна, санітарія і експертиза» на другому (магістерському) рівні вищої освіти» та від 20.04.2021 № 444 «Про затвердження програми ЄДКІ зі спеціальності «Ветеринарна медицина» на другому (магістерському) рівні вищої освіти»).

Апробаційне проведення ЄДКІ здійснюється в комп’ютерному форматі у формі зовнішнього незалежного оцінювання з очним контролем (очний прокторинг), дистанційним адмініструванням та відеоспостереженням. ЄДКІ проходить у 2 зміни.

Восени цього року заплановано апробацію ЄДКІ за спеціальностями 081 «Право», 293 «Міжнародне право», 281 «Публічне управління та адміністрування», 272 «Авіаційний транспорт». У 2022 році ЄДКІ буде поширено на нові спеціальності та проводитиметься на рівні бакалавра й фахового молодшого бакалавра.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь