Лугинська громада

Житомирська область, Коростенський район

ДМИТРО КУЛЕБА ПРЕДСТАВИВ НОВИЙ ЧАТ-БОТ МЗС УКРАЇНИ ДЛЯ КОНСУЛЬСЬКОЇ ДОПОМОГИ ГРОМАДЯНАМ

Дата: 18.05.2021 16:47
Кількість переглядів: 414

Міністерство закордонних справ України у співпраці з українськими ІТ-спеціалістами створило чат-бот платформу для цілодобової консультативної підтримки громадян. Про це у вівторок, 18 травня, повідомив на брифінгу Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба. 

Міністр представив бета-версію нового цифрового продукту МЗС, завдяки якому сотні тисяч громадян вже можуть цілодобово та з будь-якої точки світу всього у кілька кліків отримати необхідну інформацію з консульських питань.

«Масштабна цифровізація у МЗС входить до моїх пріоритетів на посаді Міністра закордонних справ. Ми вже досягли відчутного прогресу у перетворенні МЗС на сучасне, цифрове відомство, яке працює в інтересах громадян, держави та бізнесу. І сьогодні презентуємо новий цифровий продукт: чат-бот МЗС України», – зазначив він.

Дмитро Кулеба розповів, що бета-версія чат-боту вже доступна у месенджері Telegram: @Mfa_support_bot, і планується його розміщення і на інших платформах. Новий цифровий інструмент наразі передусім розрахований для допомоги громадянам України, які мешкають чи подорожують за кордоном. У ньому, серед іншого, можна знайти:

  • як знайти консульство і попасти на прийом

  • як оформити паспорт, посвідчення особи на повернення в Україну

  • як стати на консульський облік

  • як вчинити нотаріальні дії та засвідчити документи

  • як проголосувати на виборах за межами України

  • що робити у разі надзвичайних ситуацій

  • низка інших консульських питань.

«Новий чат-бот спрощує життя громадянам, які відтепер можуть з легкістю дізнатися необхідну інформацію просто в месенджері. І це загалом наша філософія роботи на консульському напрямі: спрощувати життя нашим громадянам і захищати їх, якщо вони потрапляють в біду», – зауважив Міністр.

Він нагадав, що новий чат-бот МЗС України розроблений в партнерстві із компанією We_Challenge під час сімнадцятого ІТ-чемпіонату DEV Challenge на безоплатній основі: «Ми не витратили жодної копійки бюджетних грошей на цей проект». Дмитро Кулеба висловив особливу вдячність українським IT-спеціалістам, які взяли участь у розробці цього цифрового інструменту.

Пропозиції та зауваження щодо роботи чат-боту можна надсилати на електронну адресу: support_bot@mfa.gov.ua

.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь