Лугинська громада

Житомирська область, Коростенський район

ЦЬОГО ТИЖНЯ УКРАЇНА ОТРИМАЄ ЩЕ МАЙЖЕ ПІВМІЛЬЙОНА ДОЗ ВАКЦИНИ ВІД COVID-19 В РАМКАХ COVAX

Дата: 18.05.2021 14:04
Кількість переглядів: 300

Сьогодні, 18 травня ЮНІСЕФ доставив в Україну нову партію зі 122 850 доз вакцини Comirnaty від Pfizer-BioNTech проти COVID-19 у рамках глобальної ініціативи COVAX. До кінця тижня ЮНІСЕФ доправить всього 473 850 доз вакцини, а також розчинник для ін’єкцій.

Очікується, що 378 тис. доз вакцини буде для щеплення першою та другою дозою від COVID-19 працівників сфери освіти. Решту із вакцин направлять для пріоритетних груп із першого та другого етапу вакцинації. 

Ініціатива COVAX  це приклад безпрецедентної солідарності міжнародної спільноти, що має на меті забезпечити доступ до вакцин від COVID-19 для всіх країн світу.  В межах COVAX, ЮНІСЕФ та ВООЗ працюють над тим, щоб доставити більше вакцин для жителів України, спільно з урядами США, ЄС, Великої Британії, міжнародними установами – Агентством США з міжнародного розвитку(USAID) та Світовим банком, а також іншими донорами. Загалом до кінця 2021 року в рамках ініціативи Україна безоплатно отримає вакцини для щеплення 8 мільйонів українців від COVID-19.

Від імені COVAX ЮНІСЕФ закуповує і постачає лише ті вакцини від COVID-19, що відповідають критеріям безпеки та ефективності ВООЗ.

«Отримання Україною нової партії вакцин в рамках міжнародної ініціативи COVAX є черговим свідченням відданості світової спільноти принципам рівності і доступності вакцин в умовах світової пандемії коронавірусу. Співпраця в такому форматі є вкрай важливою, а реалізація міжнародних гуманітарних та соціальних ініціатив, направлених на подолання загальносвітової проблеми COVID-19, вкотре підтверджує готовність країн до об’єднання зусиль перед загрозами, які стоять перед людством», - зазначив Максим Степанов, Міністр охорони здоров'я України.

«ЮНІСЕФ вдячний всім партнерам та міжнародним донорам, які підтримують COVAX і вакцинацію від COVID-19 в Україні. У міру того, як доставляється більше вакцин, закликаємо всіх отримати щеплення, щойно у вас з’явиться така можливість. Дуже важливо, що захист від цієї небезпечної інфекції зараз можуть отримати вчителі. Неможливо переоцінити роль освіти для благополуччя та розвитку кожної дитини.  Вакцинація вчителів - ключовий момент у забезпеченні якості та безперервності навчання під час пандемії», - сказала Лотта Сильвандер, голова Представництва ЮНІСЕФ в Україні. 

Д-р Ярно Хабіхт, Представник ВООЗ та Голова Бюро ВООЗ в Україні, зазначив:

«Зараз додаткові вакцини від COVID-19 поставляються в Україну через механізм COVAX, а це означає, що ми можемо забезпечити доступ до вакцин для більшої кількості людей, фокусуючись на пріоритетних групах. Протягом останніх місяців ми спостерігаємо, що все більше українців зацікавлені у вакцинації проти COVID, і це обнадійлива тенденція. Вакцинація від COVID-19 є життєво важливим інструментом, який допомагає нам подолати пандемію та нарешті знову стати на крок ближче один до одного, але ніхто не є у безпеці, поки всі не будуть у безпеці». 

Вакцини Pfizer-BioNTech потребують особливих умов транспортування та зберігання - за температури в межах від -60 °C до -80 °C. Зберігання й логістику цієї та попередньої партій вакцин Pfizer-BioNTech від COVAX в Україні із дотриманням правильного холодового ланцюга забезпечить Агентство США з міжнародного розвитку(USAID). 

Цього року на запит Міністерства охорони здоров’я України, ЮНІСЕФ провів загальнонаціональні тренінги з холодового ланцюга для вакцин від COVID-19 для фахівців, відповідальних за логістику та зберігання вакцин з усіх областей.

Раніше в рамках COVAX Україна отримала 117 тисяч доз вакцини Pfizer-BioNTech та 367 200 доз вакцини AstraZeneca-SKBio, виробленої SK Bioscience, Південна Корея. Також - близько 140 тисяч шприців для розведення вакцин з розчинником та ін’єкцій та більше 1300 коробок для їх безпечної утилізації.

COVAX — глобальна ініціатива з пришвидшення розробки та виробництва вакцин від COVID-19 і забезпечення їхнього рівномірного розподілу у всьому світі. Роботу COVAX координують Глобальний альянс з вакцин та імунізації (GAVI), ВООЗ та Коаліція з питань інновацій для готовності до епідемій (CEPI), а ЮНІСЕФ взаємодіє з виробниками та партнерами щодо закупівель та логістики вакцин від COVID-19. 

 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь