Лугинська громада

Житомирська область, Коростенський район

У Новоборівській територіальній громаді розпочалася ревакцинація від COVID-19

Дата: 14.05.2021 12:36
Кількість переглядів: 386

Фото без опису

13 Травня 2021 • 16:55

Кіл-сть переглядів: 33

FacebookTwitterShare

Як повідомляє Департамент охорони здоров’я Житомирської ОДА, сьогодні, 13 травня, на Житомирщині стартувала ревакцинація від COVID-19 вакциною Comirnaty виробництва Pfizer-BioNTech.

 

Ревакцинацію розпочато з підопічних та працівників інтернатних установ у Новоборівській територіальній громаді.
Так, у КУ “Новоборівський психоневрологічний інтернат” Житомирської обласної ради другу дозу вакцини отримали 102 особи, а в КУ “Новоборівський дитячий будинок-інтернат” Житомирської обласної ради — 66 осіб.

 

Одними з перших вакцинуватися виявили бажання молодші медсестри Новоборівського дитячого будинку-інтернату Марина Корбут та Людмила Крот, та молодший медбрат Новоборівського психоневрологічного інтернату Юрій Карпенко. На думку ревакцинованих, щеплення проти COVID-19 є найбільш ефективним способом профілактики захворювання на коронавірусну інфекцію та захисту від важких ускладнень.

 

Крім того, в області триває ревакцинація маломобільних груп населення вакциною CoronaVac виробництва компанії Sinovac Biotech.

 

Нагадаємо, що для проведення повторного щеплення 11 травня Житомирська область отримала ще 1170 доз вакцини Comirnaty виробництва Pfizer-BioNTech.

 

Довідково. Виробник вакцини CoronaVac – китайська компанія Sinovac Biotech. Вакцина CoronaVac є традиційною інактивованою вакциною – на основі «вбитого» вірусу. Її постачають в однодозових шприцах, готових до ін’єкцій. Фахівці Університету імені Богомольця повідомили, що китайська вакцина CoronaVac має ефективність 83%.

 

Вакцина Comirnaty (Комірнаті) – це мРНК-вакцина проти COVID-19, розроблена німецькою біотехнологічною компанією BioNTech спільно з американським фармакологічним концерном Pfizer. Вона дозволена для екстреного використання Всесвітньою організацією охорони здоров’я. Ефективність вакцини становить 95%.

 

На національному складі вона зберігатиметься у спеціалізованих морозильних камерах із дотриманням температурного режиму від -60°C до -80°C. На обласному складі вакцина Comirnaty зберігається в спеціальних термоконтейнерах із сухим льодом, здатним підтримувати наднизькі температури. Звідти попередньо розморожені до +2 – +8 градусів Цельсія флакони з вакциною щодня видаватимуть мобільним бригадами, які мають їх використати протягом 120 годин.

 

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

 

Фото без опису

Фото без опису

FacebookTwitterShare


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь