Лугинська громада

Житомирська область, Коростенський район

МОЗ ПІДТРИМУЄ ЗАКОНОПРОЕКТ № 4358 «ПРО ВНЕСЕННЯ ЗМІН ДО ДЕЯКИХ ЗАКОНІВ УКРАЇНИ ЩОДО ОХОРОНИ ЗДОРОВ’Я НАСЕЛЕННЯ ВІД ШКІДЛИВОГО ВПЛИВУ ТЮТЮНУ»

Дата: 14.05.2021 12:33
Кількість переглядів: 432

Міністерство охорони здоров’я України підтримує законопроект                 № 4358 України «Про внесення змін до деяких законів України щодо охорони здоров’я населення від шкідливого впливу тютюну». 

За дорученням міністра охорони здоров‘я Максима Степанова його заступник Віктор Ляшко взяв участь у засіданні комітету, де висловив позицію міністерства щодо підтримки цього законопроєкту.

«Переконаний у його важливості та необхідності ухвалення. Цей законопроєкт вже підтримало представництво ВООЗ. Міністерство охорони здоров’я особливо підтримує норми проєкту закону щодо заборони видимого розміщення тютюнових виробів у місцях продажу. Їх наявність у полі зору створює соціальну толерантність і прийняття куріння», – зазначив головний державний санітарний лікар України Віктор Ляшко. 

Заборона видимого розміщення тютюнових виробів є прикладом прогресивної світової практики й діє у таких країнах як Великобританія, Канада, Австралія, Норвегія, Фінляндія, Ісландія та ін.

Також законом передбачено:

- заборону рекламного викладання тютюнових виробів у місцях продажу (магазини, кіоски);

- заборону реклами, спонсорства та стимулювання продажу електронних пристроїв для куріння, включно з інтернетом, де зараз усі діти та молодь;

- заборону куріння електронних пристроїв (айкосів) у заборонених місцях на рівні із цигарками;

- збільшення медичних попереджень на сигаретах та запровадження таких попереджень на електронних пристроях для куріння.

За словами заступника міністра охорони здоров’я, реалізація проєкту закону передусім сприятиме скороченню поширеності куріння серед усіх вікових груп, насамперед серед дітей та молоді, та запровадженню ефективного регулювання для усіх нових тютюнових виробів та продуктів пов’язаних із ними (електронні сигарети, заправні контейнери, тютюнові вироби для нагрівання та електронні пристрої для куріння).

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь