Лугинська громада

Житомирська область, Коростенський район

В УКРАЇНІ ДІЄ НАЦІОНАЛЬНА «ГАРЯЧА ЛІНІЯ» ПРОТИДІЇ ДОМАШНЬОМУ НАСИЛЬСТВУ

Дата: 07.05.2021 16:26
Кількість переглядів: 490

         Уряд зосереджує увагу на проблемах домашнього насильства в Україні. Так, на засіданні Комісії з питань координації взаємодії органів виконавчої влади щодо забезпечення рівних прав та можливостей жінок і чоловіків, присвяченому питанню запобігання та протидії домашньому насильству, Міністр соціальної політики України Марина Лазебна наголосила на тому, що в Україні діє урядова «гаряча лінія».

         Сервіс урядової «гарячої лінії» доступний цілодобово за номером 15-47. Роботу «гарячої лінії» забезпечують фахівці, серед яких кваліфіковані юристи та психологи, які гарантують анонімність та конфіденційність інформації кожного дзвінка.

         «Проведення аналізу та постійного моніторингу даних, що надходять на гарячу лінію, дає можливість приймати ефективні управлінські рішення та покращувати якість надання послуг особам, які звертаються», — зазначила Марина Лазебна.

         Дзвінки є безкоштовними зі стаціонарних та мобільних телефонів, анонімними та конфіденційними.

         На «гарячій» лінії:

         – надаються інформаційні, психологічні та юридичні консультації чоловікам та жінкам, які постраждали від домашнього насильства, насильства за ознакою статі, насильства стосовно дітей, або з питань загрози вчинення такого насильства;

         – надається психологічна допомога потерпілим від домашнього насильства жінкам, чоловікам, дітям.

         Довідково. Національна гаряча лінія «15-47» запрацювала в експериментальному режимі з 11 лютого 2021 року.

         Станом на 22 квітня 2021 року на «гарячу лінію» надійшло близько 29 тисяч звернень, у тому числі 10 тисяч — з питань домашнього насильства та насильства за ознакою статі. Загалом упродовж 2021 року до суб’єктів, що займаються питаннями протидії домашньому насильству, звернулося більше 211 тисяч людей, які отримали допомогу від держави».

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь