Лугинська громада

Житомирська область, Коростенський район

Впродовж останнього часу ми спостерігаємо позитивну динаміку із ситуацією з COVID-19 у Житомирській області, — Сергій Березовський

Дата: 06.05.2021 15:27
Кількість переглядів: 281

Станом на 05 травня на території Житомирської області рівень госпіталізації пацієнтів із коронавірусною інфекцією значно знизився. Про це сьогодні розповів начальник відділу мобілізаційної роботи та спеціальних питань Департаменту охорони здоров’я Житомирської облдержадміністрації Сергій Березовський у інтерв’ю журналістам телеканалу «C-TV».

 

Зокрема він зазначив, що впродовж останнього часу на території Житомирської області спостерігається позитивна динаміка із захворюваністю на коронавірусну інфекцію. Так, станом на 05 травня рівень госпіталізації хворих на COVID-19 знизився та становить 53,2 осіб на 100 тисяч населення області, при нормі «червоного» рівня епідемічної небезпеки у 60. Інші показники, такі як охоплення тестуванням, динаміка рівня госпіталізації, рівень завантаженості ліжок у закладах охорони здоров’я впродовж тривалого часу були в межах визначених норм.

«Зменшення кількості захворювань на COVID-19 дало змогу Житомирській області послабити карантинні обмеження, які діяли під час «червоного» рівня епідемічної небезпеки та перейти до «жовтого» рівня, однак варто розуміти те, що дотримання карантинних норм не скасовується повністю», — наголосив Сергій Березовський.

Також він підкреслив, що під час дії «жовтого» рівня епідемічної небезпеки в силі залишається низка карантинних обмежень, зокрема:

 

масові заходи дозволяються лише за участі до 30 людей, з наповненістю 1 людина на 4 м² або заповненістю залу до 50%;

 

заборонено відвідувати установи соціального захисту, в яких перебувають люди похилого віку;

 

заборонена робота кафе, барів, ресторанів після 22:00 та до 07:00. Але дозволяється адресна доставка і навинос;

 

перевезення пасажирів відбувається тільки в межах сидячих місць;

 

обов’язково носити маски або респіратори у громадських будівлях.

 

Детальніше дивіться у ВІДЕО нижче.

 

Нагадаємо, що відповідно до протокольного рішення від 04 травня 2021 року №26  позачергового засідання Державної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій на території Житомирської області скасовано «червоний» рівень епідемічної небезпеки.

 

А рішенням позачергового засідання обласної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій на території Житомирської області продовжено карантин до 30 червня 2021 року.

 

Пам’ятайте! За порушення норм, спрямованих на запобігання поширенню COVID-19, встановлено адміністративну та посилено кримінальну відповідальність! 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь