Лугинська громада

Житомирська область, Коростенський район

ПОЛІЦЕЙСЬКІ ЗАКЛИКАЮТЬ ГРОМАДЯН ДО БЕЗПЕЧНОГО СВЯТКУВАННЯ

Дата: 30.04.2021 12:35
Кількість переглядів: 566

Напередодні тривалих святкових вихідних правоохоронці нагадують громадянам про елементарні правила безпеки, яких слід дотримуватись, щоб не потрапити у неприємні ситуації. Будьте обережними під час дальніх поїздок автотранспортом і відпочинку на природі, не залишайте без уваги та нагляду дітей. Не забувайте про карантинні обмеження.

Традиційно травневі свята, які цьогоріч співпали з Великодніми, спонукають до планування активного відпочинку у колі рідних та друзів або й різних поїздок власним автотранспортом. Поліцейські Житомирщини закликають громадян до безпечного святкування 

У ці дні правоохоронці регіону працюватимуть у посиленому режимі несення служби. Тож поліцейські закликають: щоб святкування було безпечним, у першу чергу, для вас і оточуючих людей, пам’ятайте і дотримуйтесь елементарних правил поведінки.

Вирушаючи в дорогу, переконайтесь у справності транспортного засобу. Під час руху автодорогами суворо дотримуйтесь Правил дорожнього руху і швидкісних обмежень. Якщо ви зібрались у дальню подорож, розраховуйте власні сили для безпечного кермування, плануйте розумний відпочинок у дорозі. Пам’ятайте про те, що після вживання спиртного або й навіть слабоалкогольних напоїв водіям сідати за кермо категорично не заборонено законом. Не наражайте на невиправдану небезпеку себе, пасажирів та інших учасників дорожнього руху.

У дні прогнозованого масового переміщення громадян, 30 квітня, 1 та 4 травня, для забезпечення безпеки на автошляхах регіону працюватимуть додаткові патрулі груп реагування поліції територіальних підрозділів ГУНП Житомирщини та Управління патрульної поліції в області.

   Якщо ви запланували весняний відпочинок на лоні природи, вчасно згадайте про пожежну безпеку. Подбайте про те, щоб не стати умисним чи  випадковим винуватцем загоряння і розповсюдження вогню у лісовій, лісопарковій місцевості тощо. Нагадуємо, що наслідком таких необачних дій може бути як адміністративна, так і кримінальна відповідальність. Контролюйте кількість спожитого алкоголю у компаніях.

Окремо правоохоронці закликають дорослих у святкові вихідні не залишати без уваги дітей. Повсякчас наглядайте за малолітніми, адже зайняті власними справами або спілкуванням дорослі, як правило, легко втрачають контроль за діями малечі. Загалом правоохоронці рекомендують батькам завчасно подбати про дозвілля підлітків. Не забувайте поцікавитись, де і з ким проводить час і чим займається ваша дитина. Потурбуйтесь про наявність постійного телефонного зв'язку із нею.  

Під час святкування не забувайте про карантинні обмеження, дотримання яких сприяє збереженню, у першу чергу, вашого здоров’я, стану ваших рідних і близьких та оточуючих вас людей.

Якщо ви стали свідком неоднозначної ситуації, очевидцем вчинення правопорушення або побачили, що хтось потрапив у дорожню халепу тощо, телефонуйте за номером 102. Реакція правоохоронців буде адекватною повідомленим відомостям.

Хай прийдешні травневі та Великодні свята будуть світлими і радісними для усіх!

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь