Лугинська громада

Житомирська область, Коростенський район

Наталія Остапченко: Потреби жителів територіальної громади – наш головний орієнтир

Дата: 28.04.2021 15:19
Кількість переглядів: 487

Фото без опису

28 Квітня 2021 • 14:20

Кіл-сть переглядів: 3

FacebookTwitterРесурс

Сьогодні, 28 квітня, відбулось онлайн-засідання щодо розвитку медичних послуг для населення територіальних громад Бердичівського району в умовах децентралізації.

 

У засіданні взяли участь перша заступниця голови Житомирської облдержадміністрації Наталія Остапченко, представники Департаменту охорони здоров’я ОДА, Бердичівської РДА та районної ради.

 

На обговорення було винесено два важливих питання:

 

визначення стратегічних напрямків розвитку єдиної інтегрованої системи охорони здоров’я в Житомирській області;

 

планування медичних послуг, які базуються на потребах населення, в рамках функціонування єдиного медичного простору, де жодна лікарня не може розглядатися як самодостатня, незалежна від діяльності інших провайдерів медичних послуг на спiльнiй території.

 

«Потреби жителів територіальної громади – наш головний орієнтир, тому Житомирський госпітальний округ має план розвитку на 2021-2023 рік і продовжується робота над визначенням того, якою повинна бути мережа закладів», – сказала Наталія Остапченко.

 

Перша заступниця голови ОДА також зазначила, що в Україні паралельно проходять дві реформи: децентралізації та охорони здоров’я. Адже утворені укрупнені райони збільшили відсоток повноважень та відповідальності територіальних громад. Тому першочергове завдання – це забезпечити населення всіма пріоритетними медичними послугами, необхідними для збереження здоров’я кожного жителя громади.

 

«Наша мета – забезпечити належну якість медичних послуг населенню та не допустити необґрунтованих витрат у сфері охороні здоров’я», – наголосила Наталія Остапченко.

 

Фото без опису

FacebookTwitterРесурс


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь