Лугинська громада

Житомирська область, Коростенський район

В УКРАЇНІ РОЗПОЧАВСЯ ТИЖДЕНЬ ІМУНІЗАЦІЇ, – ІРИНА МИКИЧАК

Дата: 26.04.2021 14:26
Кількість переглядів: 442

   В Україні розпочався тиждень імунізації. Гасло цьогорічної кампанії –  «Вакцини зближують нас». По всій країні відбудуться заходи з підвищення прихильності до імунізації задля охоплення більшої кількості громадян, особливо дітей, щепленнями. Про це повідомила заступниця міністра охорони здоров’я Ірина Микичак під час брифінгу.

«Вакцини – це один із найпотужніших і найдієвіших інструментів для збереження здоров’я цивілізації. Імунізація є питанням національної безпеки», – додала Ірина Микичак.

Заступниця міністра наголосила, що навіть під час боротьби з пандемією COVID-19 не можна забувати про рутинну імунізацію. В Україні Календар профілактичних щеплень передбачає обов’язкову вакцинацію проти десяти захворювань: туберкульозу, поліомієліту, дифтерії, кашлюка, правця, кору, гепатиту В, гемофільної інфекції, краснухи, епідемічного паротиту. З 2022 року перелік доповнить вакцина проти пневмокока. Імунобіологічні препарати, які входять у Календар щеплень, закуповують коштом державного бюджету. Вакцинація населення проводиться безоплатно у комунальних закладах охорони здоров'я, а також у лікарів-ФОП та у приватних медзакладах, які уклали договори з НСЗУ. 

Щороку останній тиждень квітня – це Всесвітній тиждень імунізації. Головна мета – привернути увагу до імунізації та сприяти використанню вакцин для захисту людей різного віку від хвороб. Ця практика існує і в Україні.

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь