Лугинська громада

Житомирська область, Коростенський район

35-а річниця трагедії на Чорнобильській АЕС

Дата: 26.04.2021 09:44
Кількість переглядів: 411

   Фото без опису

Цьогоріч, 26-го квітня, минає 35 років, як на 4-му енергоблоці Чорнобильської атомної електростанції сталася катастрофа планетарного масштабу.

Наслідки аварії на Чорнобильській атомній електростанції відчула на собі вся країна, адже тридцять п'ять років тому вогонь Чорнобильської катастрофи обпалив землю України, залишив свій чорний слід у ряді європейських країн. Чорнобиль ввійшов в історію як нове безпрецедентне глобальне явище, як найбільша техногенна катастрофа ХХ століття.

З нагоди цього дня в селищі Лугини відбувся мітинг-реквієм та покладання квітів до пам’ятного знаку жертвам Чорнобиля за участю Народних депутатів України від партії "Слуга народу" Арсенія Пушкаренка, Тетяни Грищенко, голови Житомирської обласної ради Володимира Федоренка, голови Коростенської районної ради Юлії Гаєвської, депутата Житомирської обласної ради Валерія Прокопчука, Лугинського селищного голови Петра Мельника, голови громадської організації "Союз ветеранів ліквідації чорнобильської катастрофи в Овруцькому районі" Віталія Юшкевича, представників організацій і установ, ліквідаторів аварії на Чорнобильській АЕС.

Почесними грамотами Верховної Ради України за мужність, самовідданість, високий професіоналізм, та з нагоди Дня вшанування учасників ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС було нагороджено Невойт Т.В., Слинчук Н.М., та Трусову Л.П.. Пам'ятними відзнаками "35 років Чорнобильської катастрофи" та подякою Житомирської обласної ради нагороджено Левченка В.І., Фрусевича П.І., Андрусішина М.І., Прогожука В.Ф..

Благочинний церков Лугинської ОТГ, протоієрей Петро Киричевський відслужив поминальну панахиду по жертвах Чорнобиля. Учасники заходу вшанували пам’ять загиблих і померлих учасників ліквідації аварії на Чорнобильській АЕС хвилиною мовчання.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь