Лугинська громада

Житомирська область, Коростенський район

УРЯД ПРОПОНУЄ ПОКРАЩИТИ УМОВИ ПРАЦЕВЛАШТУВАННЯ ОСІБ З ІНВАЛІДНІСТЮ, – ДЕНИС ШМИГАЛЬ

Дата: 01.04.2021 14:59
Кількість переглядів: 350

Уряд під час чергового засідання 31 березня схвалив проєкт закону, який спрямований на покращення умов працевлаштування осіб з інвалідністю.

Як зауважив Прем’єр-міністр Денис Шмигаль, документом пропонується запровадити стимулюючий інструмент, аби роботодавці були зацікавлені у працевлаштуванні людей з інвалідністю.

«Кожен повинен мати безбар’єрний доступ до робочого місця. Важливо, щоб усі люди могли брати участь в економічному житті країни», — наголосив очільник Уряду.

За словами Прем’єр-міністра, відповідна ініціатива перекликається з проєктом Національної стратегії зі створення безбар’єрного простору в Україні, який був напрацьований у межах ініціативи Першої леді Олени Зеленської.

«Це по-справжньому європейський проєкт щодо забезпечення рівних умов та можливостей для всіх людей у всіх сферах життя», — підкреслив Денис Шмигаль.

Також Кабінет Міністрів схвалив постанову, яка сприятиме покращенню доступу до соціальних послуг для людей з інвалідністю.

«Цим рішенням буде спрощено отримання особами з інвалідністю або їх законними представниками компенсацій на бензин, ремонт і технічне обслуговування автомобілів. Зокрема, спрощується процедура подання документів для призначення таких пільг за допомогою введення в дію електронного кабінету особи з інвалідністю», — зазначив Прем’єр-міністр.

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь