Лугинська громада

Житомирська область, Коростенський район

УРЯД ПІДТРИМАВ ПОСТАНОВУ МОЗ І МВС ПРО ЄДИНИЙ АЕРОМЕДИЧНИЙ ПРОСТІР

Дата: 18.03.2021 11:25
Кількість переглядів: 394

Проект постанови КМУ «Про деякі питання створення єдиного аеромедичного простору в Україні», розроблений Міністерством охорони здоров’я спільно з Міністерством внутрішніх справ, підтримали на засіданні уряду.

Впровадження цього пілотного проєкту, за словами його розробників, дозволить підійняти надання екстреної медичної допомоги в регіонах, залучених до нього, на якісно новий рівень. А також гарантуватиме щонайменше семи мільйонам громадян можливість отримати максимально швидкий доступ до вторинної (спеціалізованої) та третинної (високоспеціалізованої) медичної допомоги в ситуаціях, що загрожують їхньому життю та здоров’ю. Іншими словами – люди з найвіддаленіших куточків країни зможуть вчасно отримати медичну допомогу.

Також функціональне об’єднання можливостей суб’єктів державної авіації та національної системи трансплантації дозволить забезпечити своєчасне транспортування донорських органів у межах усієї території України.

«Те, що ми інколи бачили в фільмах і багато хто вважав неможливим в Україні, тепер стало можливим. Було б бажання. Що нам дає створення єдиного аеромедичного простору? Швидкість, кількість врятованих життів буде збільшуватися. Окрім трансплантації, це ще надання екстреної медичної допомоги. До пілотного проєкту приєдналися вже 38 закладів охорони здоров’я, і їх кількість буде збільшуватися», – зазначив міністр охорони здоров’я Максим Степанов, розповідаючи про цей проєкт на конференції, присвяченій трансплантації та донорству.

Початок реалізації пілотного проєкту заплановано на 01 квітня та 01 травня 2021 року для Львівської та Київської областей відповідно. Поступово система аеромедицини охопить усю країну.

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь