Лугинська громада

Житомирська область, Коростенський район

Атаманчук Микола Олександрович — український поет, письменник, сатирик, гуморист, редактор, публіцист і краєзнавець

Дата: 05.03.2021 09:55
Кількість переглядів: 1218

              Фото без опису

  Народився Микола Олександрович 5 березня 1941 року в селі  Бовсуни, Лугинського району Житомирської області в сім’ї колгоспників. У 1958 році закінчив Лугинську загальноосвітню школу. Середню спеціальну освіту здобув у Коростишівському Педагогічному училищі (1959-1962 рр).

З серпня по листопад 1962 р. працював учителем у мальовничому селі Комарів на Буковині.

Три роки виконував військовий обовязок.

          З 1965 по 1967рікучитель праці в майстернях та фізкультури  Мединівської восьмирічної школи  в Коростенському районі.

У 1966 році вступив на заочне відділення Житомирського державного педагогічного інституту імені Івана Франка.

З 1967 року обіймав посаду завідувача відділу сільського господарства, листів та масової роботи, відповідальний секретар, заступник редактора Лугинського тижневика «Промінь».

З 1968 до 1972 року заочно навчався на філологічному факультеті Київського національного університету імені Тараса Шевченка а з 1976 до 1978 року здобував освіту на відділенні журналістики Вищої партійної школи при ЦК Компартії України.

 З 1978 до 1991 року був редактором  Народицького районного тижневика «Жовтневі зорі» (нині «Життя і слово»).Обирався депутатом районної ради пяти скликань.

 Згодом переїхав до Києва, де з 1992 року працював редактором відділу та спеціальним кореспондентом газети «Вісті Центральної спілки споживчих товариств України».

З 2003 до 2005 року обіймав посаду редактора всеукраїнської громадсько-політичної газети «Житичі». Після завершення журналістської кар'єри переїхав до Житомира, де продовжив займатися творчістю.

         Микола Атаманчук — автор поетичних збірок «Прикмети», «Жива роса», «Отчина», «Рідні околи», сатиричних і гумористичних видань «То що ж ми маємо?», «Навсправжки і жартома», «Не журись!», автобіографічної повісті «Мовою душі» і в співавторстві — художньо-документальних книг «Поклонімося подвигу», «Ними пишається Лугинщина», «Земля Лугів».

         Учасник ліквідації наслідків на ЧАЕС у 1986р.

         Член Національної спілки журналістів.

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь