Лугинська громада

Житомирська область, Коростенський район

ПРОТОКОЛ № 6 позачергового засідання Лугинської селищної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій від 02 березня 2021 року

Дата: 02.03.2021 15:20
Кількість переглядів: 981

                                                                                                                                                                                             

УКРАЇНА

ЛУГИНСЬКА СЕЛИЩНА РАДА

ЛУГИНСЬКОГО РАЙОНУ ЖИТОМИРСЬКОЇ ОБЛАСТІ

 

СЕЛИЩНА КОМІСІЯ

З ПИТАНЬ ТЕХНОГЕННО-ЕКОЛОГІЧНОЇ БЕЗПЕКИ ТА НАДЗВИЧАЙНИХ СИТУАЦІЙ

смт Лугини, вул. М. Грушевського, 2а, 11301, тел.(04161) 9-15-69

E-mail: lug-sel-rada@ukr.net Код ЄДРПОУ 04346114

           

 ПРОТОКОЛ № 6

позачергового засідання Лугинської селищної комісії

з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій

 

смт Лугини                                                                             02 березня 2021 року

 

Присутні: Мельник П.І. – голова комісії, Давидюк В.І. – перший заступник голови комісії, Лепей В.Ф. – секретар комісії.

 

Члени комісії: Сенчило Н.В., Стужук А.О.,Стужук К.І., Саїдова З.Г., Самойлюк О.М., Каменчук В.М., Ковальчук С.В., Русецький І.І., Макарчук О.Г., Старовойт В.А., Гаврилюк А.П., Сенчило А.К.,  Медведський М.С., Білюк Л.П., Костюк М.В., Степанчук Н.М., Коренчук І.М., Шанюк В.М., Гордейчук Л.В., Іванова О.А., Міщенко М.В., Новицький П.В., Рябчук О.В., Стужук П.І.

 

Участь у засіданні селищної комісії взяли: Атаманчук Л.В. – головний лікар КНП «Лугинський центр первинної медико-санітарної допомоги» Лугинської селищної ради.

Провів засідання: Мельник П.І. – голова комісії, селищний голова.

 

ПОРЯДОК ДЕННИЙ:

 

І. Про встановлення «червоного» рівня епідемічної небезпеки поширення COVID-19 на території Лугинської селищної ради та посилення контролю за дотриманням обмежувальних протиепідемічних заходів.

 

Доповідачі:

Атаманчук Л.В. – головний лікар КНП «Лугинський центр первинної медико-санітарної допомоги» Лугинської селищної ради.

Ейсмонт В.Ф. – начальник Лугинського районного управління Головного управління Держпродспоживслужби в Житомирській області.

 

 

 

СЛУХАЛИ:

І. Про встановлення «червоного» рівня епідемічної небезпеки поширення COVID-19 на території Лугинської селищної ради та посилення контролю за дотриманням обмежувальних протиепідемічних заходів.

 

Доповідачі:

Атаманчук Л.В. – головний лікар КНП «Лугинський центр первинної медико-санітарної допомоги» Лугинської селищної ради.

Ейсмонт В.Ф. – начальник Лугинського районного управління Головного управління Держпродспоживслужби в Житомирській області.

 

 

ВИРІШИЛИ: з урахуванням пропозицій та зауважень, внесених у ході обговорення (одноголосно):

 

Відповідно до Закону України від 06.04.2000 № 1645-ІІІ «Про захист населення від інфекційних хвороб», Закону України від 24.02.1994 № 4004-ХІІ «Про забезпечення санітарного та епідемічного благополуччя населення», Кодексу цивільного захисту України, постанови Кабінету Міністрів України   від 11.03.2020 № 211 «Про запобігання поширенню на території України гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2» (зі змінами), постанови Кабінету Міністрів України від 20.05.2020             № 392 «Про встановлення карантину з метою запобігання поширенню на території України гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2» (зі змінами), постанови Кабінету Міністрів України від 22.07.2020 № 641 «Про встановлення карантину та запровадження посилених протиепідемічних заходів на території із значним поширенням гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2» (зі змінами), постанови Кабінету Міністрів України від 09.12.2020              № 1236 «Про встановлення карантину та запровадження обмежувальних протиепідемічних заходів з метою запобігання поширенню на території України гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2» (зі змінами, внесеними постановою Кабінету Міністрів України від 17.02.2021 № 104 «Про внесення змін до деяких актів Кабінету Міністрів України»):

 

          1. На виконання протокольного рішення Державної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій від 01.03.2021 № 8,  протокольного рішення позачергового засідання Житомирської обласної  комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій від 01.03.2021 № 6, відповідно до постанови Кабінету Міністрів України від 09.12.2020 № 1236 «Про встановлення карантину та запровадження обмежувальних протиепідемічних заходів з метою запобігання поширенню на території України гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2» (зі змінами) встановити на території Лугинської селищної ради з 00 години 00 хвилин 03 березня 2021 року «червоний» рівень епідемічної небезпеки поширення COVID-19.

            2. Відповідно до встановленого протокольним рішенням Державної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій від 01.03.2021 № 8 «червоного» рівня епідемічної небезпеки поширення COVID-19, враховуючи протиепідемічні обмеження, передбачені для «жовтого» та «помаранчевого» рівня епідемічної небезпеки, заборонити на території Лугинської селищної ради з 00 години 00 хвилин 03 березня 2021 року:

1) приймання відвідувачів суб’єктами господарювання, які провадять діяльність у сфері громадського харчування (барів, ресторанів, кафе тощо), крім діяльності з надання послуг громадського харчування із здійсненням адресної доставки замовлень та замовлень на винос;

2) приймання відвідувачів в інших закладах розважальної діяльності;

3) приймання відвідувачів суб’єктами господарювання, які провадять діяльність у сфері торговельного і побутового обслуговування населення, крім:

приймання відвідувачів суб’єктами господарювання, які торгують товарами на торговельних площах, не менше 60 відсотків яких призначено для торгівлі продуктами харчування, пальним, лікарськими засобами та виробами медичного призначення, засобами гігієни та побутовою хімією, засобами зв’язку, друкованими засобами масової інформації, ветеринарними препаратами, кормами, насінням, засобами захисту рослин, без обмеження доступу відвідувачів до інших товарів, представлених в асортименті зазначених суб’єктів господарювання;

торговельної діяльності із здійсненням адресної доставки замовлень;

провадження діяльності з надання фінансових послуг, діяльності фінансових установ і діяльності з інкасації та перевезення валютних цінностей, діяльності операторів поштового зв’язку, а також медичної практики, ветеринарної практики, діяльності автозаправних комплексів (без зон харчування), діяльності з технічного обслуговування та ремонту транспортних засобів, ремонту комп’ютерів, побутових виробів і предметів особистого вжитку, перукарень та салонів краси за попереднім записом;

виконання робіт із збирання і заготівлі відходів;

провадження діяльності з надання телекомунікаційних послуг. Приймання відвідувачів суб’єктами господарювання, які провадять діяльність з надання телекомунікаційних послуг, здійснюється за попереднім записом;

4) приймання відвідувачів підвідомчих закладів культури і проведення культурних масових заходів;

5) приймання у спортивних залах відвідувачів, крім спортсменів національних збірних команд України та їх тренерів за умови дотримання відповідних санітарних і протиепідемічних заходів;

6) проведення всіх масових (розважальних, спортивних, соціальних, рекламних та інших) заходів, крім офіційних спортивних заходів, включених до Єдиного календарного плану фізкультурно-оздоровчих та спортивних заходів України, та матчів командних ігрових видів спорту професійних спортивних клубів без глядачів за умови дотримання учасниками таких заходів відповідних санітарних і протиепідемічних заходів та здійснення обов’язкового щоденного контролю за станом здоров’я учасників;

7) робота закладів громадського харчування та місць для харчування в готелях з 11-ї години до 6-ї години наступної доби, крім надання послуг з харчування в готельному номері за замовленням клієнтів;

8) діяльність непродовольчого ринку ПП «Торгсервіс Полісся»;

9) відвідування підвідомчих закладів освіти незалежно від форми власності її здобувачами, крім здобувачів закладів дошкільної освіти, спеціальних закладів освіти та учнів 1-4 класів закладів загальної середньої освіти.

          3. Відділу освіти, молоді та спорту виконавчого комітету Лугинської селищної ради (Сенчило Н.В.):

          1) спільно з керівниками закладів загальної середньої та професійно-технічної освіти Лугинської селищної ради організувати проведення дистанційного навчання учнів 5-11 класів;

Термін – з 03.03.2021

 

2) проводити щоденний моніторинг ситуації щодо рівня захворюваності здобувачів освіти. У разі ускладнення епідеміологічної ситуації надавати пропозиції та рекомендації керівникам закладів освіти щодо організації освітнього процесу.

Термін – з 03.03.2021

 

          4. Відділу культури та туризму виконавчого комітету Лугинської селищної ради (Іванова О.А.) спільно з директором Лугинської музичної школи Лугинської селищної ради (Невмержицька І.В.) організувати проведення індивідуального навчання учнів.

Термін – з 03.03.2021

 

          5. У зв’язку із встановленням «червоного» рівня епідемічної небезпеки поширення COVID-19 відтермінувати проведення планових медичних оглядів педагогічних працівників підвідомчих закладів освіти Лугинської селищної ради до скасування Державною комісією з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій карантинних обмежень «червоного» епідемічної небезпеки поширення COVID-19.

          6. Сектору охорони здоров’я та соціальної сфери виконавчого комітету Лугинської селищної ради (Гордейчук Л.В.), КНП «Лугинський центр первинної медико-санітарної допомоги» Лугинської селищної ради           (Атаманчук Л.В.):

          1) здійснювати моніторинг відповідних ознак епідемічної небезпеки;

                                                                                             Термін - щоденно 

 

          2) інформувати селищного голову та селищну комісію з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій щодо показників ознак епідемічної небезпеки для прийняття відповідних рішень.

                                                                                              Термін – щотижнево

 

          7. Відділу фінансів Лугинської селищної ради (Лепей В.Ф.), загальному відділу виконавчого комітету Лугинської селищної ради (Русецька Г.В.) забезпечити проведення роз’яснювальної роботи та інформування населення через офіційний вебсайт Лугинської селищної ради щодо встановленого рівня епідемічної небезпеки поширення COVID-19 на території Лугинської селищної ради, а також необхідності продовження виконання вимог із запобіганням поширенню гострої респіраторної хвороби COVID-19.

                                                                         Термін – на період дії карантину

 

          8. Керівникам структурних підрозділів виконавчого комітету Лугинської селищної ради, рекомендувати Лугинському районному управлінню Головного управління Держпродспоживслужби в Житомирській області (Ейсмонт В.Ф.), Коростенському районному управлінню поліції  Головного управління Національної поліції в Житомирській області про виконання заходів щотижнево інформувати селищну раду через відділ фінансів Лугинської селищної ради (Лепей В.Ф.).

                                                                         Термін – на період дії карантину

 

          9. Рекомендувати Коростенському районному управлінню поліції Головного управління Національної поліції в Житомирській області, Лугинському районному управлінню Головного управління Держпродспоживслужби в Житомирській області (Ейсмонт В.Ф.) забезпечити контроль за дотриманням протиепідемічних заходів на території Лугинської селищної ради, згідно до встановленого «червоного» рівня епідемічної небезпеки.                                                                

                                                                     Термін – з 03.03.2021

 

          10. Контроль за виконанням протокольного рішення залишаю за собою.

 

        

 

Селищний голова,

голова комісії                             /підпис існує/                              П.І. Мельник 

 

 

Секретар комісії                      /підпис існує/                                  В.Ф. Лепей

         

           

        

 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь