Лугинська громада

Житомирська область, Коростенський район

УРЯДОМ ЗРОБЛЕНО ЩЕ ОДИН КРОК У ЦИФРОВІЙ ТРАНСФОРМАЦІЇ БУДІВЕЛЬНОЇ ГАЛУЗІ УКРАЇНИ

Дата: 18.02.2021 10:04
Кількість переглядів: 414

 17 лютого Кабмін схвалив розроблену Мінрегіоном Концепцію впровадження технологій будівельного інформаційного моделювання в Україні та план заходів з її реалізації.

Концепція буде реалізована в наступні чотири роки та дозволить поступово впровадити всі переваги ВІМ-технологій у сферу будівництва нашої країни.

ВІМ (Building Information Modeling) технології – це комплекс програмних інструментів і робіт, які дозволяють керувати повним життєвим циклом будь-якої будівлі.

Традиційно об’єкти будівництва проєктуються за двомірними моделями, які втілюються у плани, креслення і купи технічної документації.

Натомість BIM-проєктування проводиться тільки у віртуальному просторі. Для кожної нової будівлі створюється 3D-модель, що володіє реальними фізичними властивостями і вже на неї нашаровується вся необхідна для розробки та експлуатації об’єкта інформація. Вона об’єднується в єдиному інформаційному полі і містить дані, які дозволяють розрахувати і визначити параметри процесів будівництва ще до початку будівельних робіт на об’єкті. В результаті це дозволяє скоротити терміни реалізації проєкту, спростити експлуатацію збудованого об’єкта і продовжити термін його служби.

 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь