Лугинська громада

Житомирська область, Коростенський район

ВЕРХОВНОЮ РАДОЮ УКРАЇНИ ПОСИЛЕНО ВІДПОВІДАЛЬНІСТЬ ЗА ПОРУШЕННЯ ЗАКОНОДАВСТВА У СФЕРІ ЗАХИСТУ ПРИРОДНИХ ЕКОСИСТЕМ ВІД ПОЖЕЖ

Дата: 05.02.2021 10:10
Кількість переглядів: 359

За повідомленням Інформаційного управління Апарату Верховної Ради України, 03 лютого Верховна Рада України ухвалила в другому читанні законопроект № 3755 про внесення змін до Кодексу України про адміністративні правопорушення щодо посилення відповідальності за порушення законодавства у сфері захисту природних екосистем від пожеж.

Законом посилено адміністративну відповідальність за порушення правил пожежної безпеки та збільшено розмір санкцій, які передбачаються за вчинення адміністративних правопорушень у сфері дотримання норм та вимог пожежної безпеки.

Згідно із пояснювальною запискою, прийняття проекту Закону забезпечить можливість здійснювати ефективні та системні заходи щодо захисту природних екосистем від пожеж, підвищить ефективність державного контролю, посилить відповідальність у цій сфері, що сприятиме мінімізації кількості і масштабів пожеж. Наголошується також, що на сьогодні розмір санкцій,  а це 17 грн., залишається надзвичайно низьким у порівнянні з завданою шкодою.

Тож, відповідні зміни внесено до ст. ст. 95-1, 120, 175, 175-2, 188-16, 188-20 Кодексу України про адміністративні правопорушення та законів України.

Законом також внесено зміни до ст. ст. 223, 224, 240, 255 КУпАП, спрямовані на удосконалення порядку розгляду справ про адміністративні правопорушення у зазначеній вище сфері.

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь