Лугинська громада

Житомирська область, Коростенський район

ЗВЕРНЕННЯ ПОЛІЦЕЙСЬКИХ ЖИТОМИРЩИНИ: ШАНОВНІ УЧАСНИКИ ДОРОЖНЬОГО РУХУ! ЗМІНА ПОГОДНИХ УМОВ ВИМАГАЄ ПІДВИЩЕНИХ ЗАХОДІВ БЕЗПЕКИ

Дата: 04.02.2021 16:48
Кількість переглядів: 376

За прогнозами синоптиків дощова та тепла погода в ніч з 04 на 05 лютого стане вітряною та морозною. Відтак керування транспортними засобами на слизьких та мокрих автошляхах потребує посиленої уваги та додаткових заходів безпеки. До того ж варто враховувати небезпеку від пошкодження дерев та конструкцій поривами вітру. Відтак поліцейські закликають водіїв та пішоходів бути вкрай обережними.

За інформацією Житомирського обласного центру з гідрометеорології 4 лютого у м. Житомирі та області хмарно, дощ з переходом у мокрий сніг. В першій половині ночі 5 лютого очікується посилення північно-західного вітру до 15-18 м/с (І рівень небезпечності – жовтий). Температура вночі -6..-11º, вдень -2..-7º. На дорогах місцями ожеледиця.

Тож, вирушаючи у дорогу власним автотранспортом, подбайте про його належний технічний стан. Зверніть особливу увагу на стан зовнішніх світлових приладів, склоочисників, обігрівачів салону. Плануючи дальню поїздку, візьміть з собою додатковий теплий одяг, запас їжі та пального, врахуйте необхідність заряджання засобів зв’язку та повідомте про свій маршрут рідних або близьких.

Обов’язково користуйтеся пасками безпеки, дітей перевозьте, використовуючи спеціальні засоби, що дозволять убезпечити їх від травмування у разі дорожніх інцидентів.

Будьте максимально обережними, обирайте швидкість руху та дистанцію, що дозволять вчасно зреагувати на зміну дорожньої обстановки. Не забувайте вмикати денні ходові вогні, а в разі їх відсутності в конструкції транспортного засобу ближнє світло фар.

Пам’ятайте, що мокра, брудна дорога та ожеледиця на ній є тими чинниками, які збільшують гальмівний шлях транспортного засобу у кілька разів. Тому, якщо виникає необхідність зупинитися, знижуйте швидкість поступово. Не забувайте у разі зупинки включати аварійну світлову сигналізацію.

Пішоходам варто переходити дорогу виключно у встановлених місцях. Зауважте, що навіть за невеликої швидкості руху водій не здатен миттєво зупинити автомобіль, тож перш ніж ступити на автошлях, переконайтесь, що водії транспортних засобів помітили та зрозуміли ваші наміри. Ніколи не виходьте на дорогу раптово, з-за припаркованого автотранспорту або інших перешкод. Знімайте навушники та капюшони, якщо рухаєтесь поблизу автошляху – інакше ризикуєте не почути попереджувальних сигналів про наближення автомобілів та небезпеку.

Для позначення себе на дорозі у темну пору доби та в умовах недостатньої видимості обов’язково використовуйте світлоповертальні засоби (стрічку, наклейку, жилет тощо) або носіть одяг, який має такі елементи.

Зважаючи на очікувану вітряну погоду, подбайте про безпечне паркування ваших авто – подалі від високих дерев, рекламних щитів, будівельних майданчиків тощо. Також намагайтеся не ходити поблизу об’єктів, де можливе падіння елементів конструкцій та гілок. Будьте вкрай обережні.

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь