Лугинська громада

Житомирська область, Коростенський район

УРЯД ЗАПРОВАДИВ ПОСИЛЕНИЙ КАРАНТИН З 08 ПО 24 СІЧНЯ 2021 РОКУ

Дата: 10.12.2020 11:36
Кількість переглядів: 421

УРЯД ЗАПРОВАДИВ ПОСИЛЕНИЙ КАРАНТИН З 08 ПО 24 СІЧНЯ 2021 РОКУ

 

Посилені карантинні обмеження будуть запроваджені в Україні з 08 до 24 січня включно 2021 року. 

Кабінет Міністрів України під час позачергового засідання                              09 грудня ухвалив постанову «Про встановлення карантину з метою запобігання поширенню на території України гострої респіраторної хвороби COVID-19».

Згідно з документом, посилені протиепідемічні заходи будуть запроваджені на території України з 08 до 24 січня 2021 року. За словами Прем’єр-міністра України Дениса Шмигаля, це рішення Уряд ухвалив за результатами обговорень з представниками бізнесу, місцевою владою та епідеміологами.

Денис Шмигаль підкреслив, що Уряд прагне, аби громадяни та бізнес розуміли логіку ухвалення рішень щодо будь-яких обмежень. Тому були проведені численні обговорення, щоб напрацювати консолідовану позицію та підтримку рішень Уряду.

Відповідно до ухваленого документа, з 08 до 24 січня 2021 року заборонятиметься робота кафе, ресторанів, барів (крім доставки та замовлень на винос), кінотеатрів, фітнес-клубів, спортивних залів, басейнів, театрів, а також ТРЦ (дозволятиметься торгівля продуктами харчування, ліками, ветпрепаратами, товарами особистої гігієни та побутовою хімією). На період дії посиленого карантину заборонятиметься відвідування закладів освіти, торгівля непродовольчими товарами, проведення будь-яких розважальних, спортивних або культурних масових заходів.

Водночас як зазначив Прем’єр-міністр, продовжить працювати громадський транспорт, «аби люди могли їздити на роботу на ті підприємства, що працюватимуть в період посиленого карантину». Також працюватимуть продуктові магазини, аптеки, банки, поштові оператори, готелі.

Крім того, Денис Шмигаль під час засідання Кабінету Міністрів підкреслив, що Уряд активно веде діалог з європейськими партнерами, щоб Україна отримала партію вакцини проти COVID-19 якнайшвидше.

Він нагадав, що під час розмови з Високим представником ЄС, Віце-президентом Європейської Комісії Жозепом Боррелем обговорювалося налагодження діалогу між українськими та європейськими компаніями та асоціаціями з метою прискорення інтеграції України в ланцюжки виробництва та постачання продукції.

Прем’єр-міністр також зазначив, що Міністерство охорони здоров’я минулого тижня вже спрямувало першу частину заявки для отримання вакцин в рамках ініціативи COVAX.

Денис Шмигаль підкреслив, що другу частину заявки до COVAX буде подано 14 грудня 2020 року.

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь