Лугинська громада

Житомирська область, Коростенський район

До уваги депутатів селищної ради 7 скликання

Дата: 26.11.2020 10:53
Кількість переглядів: 471

            Відповідно до частини другої статті 45 Закону України «Про запобігання корупції» (далі – Закон) депутати, які припиняють діяльність, пов’язану з виконанням функцій держави або місцевого самоврядування, повинні подати декларацію за період, не охоплений раніше поданими деклараціями (декларацію перед звільненням). 

            Декларацію перед звільненням необхідно подати не пізніше двадцяти робочих днів з дня припинення повноважень.

Вищевказана декларація охоплює період, який не був охоплений деклараціями, раніше поданими суб’єктом декларування, та містить інформацію станом на останній день такого періоду. Останнім днем такого періоду є день припинення діяльності, пов’язаної з виконанням функцій держави або місцевого самоврядування, або іншої діяльності, зазначеної у підпунктах «а», «в» пункту 2 частини першої статті 3 Закону. Під раніше поданими деклараціями розуміються декларації, що були подані до Реєстру відповідно до Закону.

            Частиною 2 статті 4 Закону України «Про статус депутатів місцевих рад» передбачено, що повноваження депутата місцевої ради закінчуються в день відкриття першої сесії ради нового скликання, крім передбачених законом випадків дострокового припинення повноважень депутата місцевої ради або ради, до складу якої його обрано.

            З метою своєчасного заповнення декларації на сайті НАЗК та подання її у належний Законом строк радимо заздалегідь перевірити термін дії та належне функціонування особистого електронного цифрового підпису (ЕЦП).

            Наголошуємо про персональну відповідальність за неподання, несвоєчасне подання декларації особи, уповноваженої на виконання функцій держави або місцевого самоврядування, або за подання у ній завідомо недостовірних відомостей.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь