Лугинська громада

Житомирська область, Коростенський район

У жовтні кожен третій споживач газу не розрахувався за енергоресурс

Дата: 18.11.2020 11:11
Кількість переглядів: 373

   На Житомирщині зростають борги за природний газ серед побутових споживачів цього ресурсу. У період карантину ТОВ «Житомиргаз Збут» не припиняє постачання блакитного палива боржникам. Проте дехто сприймає карантинні послаблення як «дозвіл» не оплачувати свої рахунки.

Наразі протерміновані зобов’язання клієнтів «Житомиргаз Збуту» збільшилися у порівнянні з минулим роком на 14 млн грн. У 2019 році сума боргу споживачів газу у січні-жовтні становила 451,4 млн грн, у 2020 році за аналогічний період вона збільшилася до 465,3 млн грн. Відповідно і кількість боржників компанії зросла до 277 тис.

   У жовтні поточного року розрахунок за газ не здійснило майже 30% споживачів блакитного палива. Так, станом на 01 листопада 2020 року, більше 108 тис. клієнтів ТОВ «Житомиргаз Збут» не сплатили за газ. Заборгованість цих споживачів складає 81,4 млн грн.

Варто зазначити, що з початку дії карантину на території України «Житомиргаз Збут» не застосовує штрафні санкції за прострочення оплати за спожитий газ населенням області та не припиняє його постачати боржникам. Проте такі тимчасові послаблення не означають, що можна не сплачувати свої рахунки. Адже після закінчення карантину компанія буде змушена здійснити заходи щодо відключення  від газопостачання. Крім того, карантин не забороняє звертатися до суду, аби стягнути кошти з боржників. А судова тяганина принесе нові збитки для боржників.

«Зростання боргів і несвоєчасні розрахунки ставлять під загрозу стабільне постачання газу для споживачів Житомирської області. Адже через відсутність оплати за газ «Житомиргаз Збут» не може розрахуватися з іншими учасниками газового ринку. Менеджери ведуть постійні комунікації з боржниками, надсилають повідомлення про наявний борг. Тому звертаюсь до всіх з проханням не накопичувати свої борги та вчасно здійснювати розрахунок за спожитий газ. Від цього залежить стабільність та злагодженість роботи всієї системи газового забезпечення в країні загалом», - наголошує директор ТОВ «Житомиргаз Збут» Олена Благодарська.

  Нагадаємо, що клієнти «Житомиргаз Збуту» мають можливості для оплати рахунків за газ дистанційно. Для них працюють онлайн-сервіси порталу 104.ua: Особистий кабінет, мобільні додатки для Android та iOS, а також Viber-бот і Telegram-бот.

«Житомиргаз Збут» вдячний всім, хто сплачує за спожитий газ вчасно, і закликає не накопичувати борги, з якими буде складно розрахуватись. Завантажити рахунки для оплати послуг, не чекаючи на паперові, можна в Особистому кабінеті на сайті 104.ua», - зазначає Олена Благодарська.

Довідково. ТОВ «Житомирграз Збут» вже п’ять років стабільно та безперебійно постачає газ понад 365 тис. жителів Житомирщини. Закликаємо до свідомого використання енергоресурсу та вчасного розрахунку за його споживання.

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь