Лугинська громада

Житомирська область, Коростенський район

ЯК ОТРИМАТИ КОМПЕНСАЦІЮ ЗА ЖИТЛО, ЗРУЙНОВАНЕ НА СХОДІ УКРАЇНИ

Дата: 13.11.2020 14:00
Кількість переглядів: 362

Щоб урегулювати питання щодо відшкодування збитків громадянам за зруйноване житло та виплати їм компенсації, Уряд України прийняв Постанову, відповідно до якої компенсація надається постраждалим, які є власниками житла, зруйнованого після 14 квітня 2014 року та яке знаходиться на підконтрольній Україні території.

Компенсація надається постраждалим, які є власниками житла на контрольованій Урядом України території, та яке було зруйноване після 14 квітня 2014 року. Розмір компенсації визначатиметься за опосередкованою вартістю спорудження житла у регіонах України, але не більше тисяч гривень.

Щоб отримати грошову компенсацію необхідно виконати кілька кроків:

Подати до органу місцевого самоврядування/військово-цивільної адміністрації або ЦНАП за місцем розташування зруйнованого житла перший пакет документів:

 

заяву про проведення обстеження житла;

 

копію документа, що посвідчує особу та підтверджує громадянство України;

 

копію документа з даними про реєстраційний номер облікової картки платника податків (крім іноземців та осіб без громадянства);

 

нотаріально завірені копії документів, що підтверджують наявність права власності на житло на момент подання заяви.

 

Протягом 5 календарних днів з моменту надходження заяви заявник отримує повідомлення про рішення та дату проведення обстеження житла, яке здійснюється у строк не більше 30 календарних днів з моменту прийняття такого рішення.

Протягом 3 робочих днів з моменту проведення обстеження безоплатно заявник отримує від органу місцевого самоврядування/військово-цивільної адміністрації:

 

акт обстеження житла;

 

довідку про визнання особи постраждалою внаслідок надзвичайної ситуації.

 

Зареєструвати у Державному реєстрі речових прав на нерухоме майно припинення права власності на зруйноване житло.

 

Подати до органу місцевого самоврядування/військово-цивільної адміністрації або ЦНАП за місцем розташування зруйнованого житла другий пакет документів:

 

заяву про виплату грошової компенсації;

 

копію довідки про визнання особи постраждалою внаслідок надзвичайної ситуації;

 

копію акта обстеження житла;

 

інформаційну довідку (витяг) з Державного реєстру речових прав на нерухоме майно про припинення права власності на житло у зв’язку з його знищенням.

 

Протягом 3 робочих днів з дати прийняття постраждалому надсилається рішення щодо надання (із зазначенням розміру) або відмови в наданні грошової компенсації.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь