Лугинська громада

Житомирська область, Коростенський район

У МОБІЛЬНОМУ ЗАСТОСУНКУ «ДІЯ» З’ЯВИТЬСЯ ЕЛЕКТРОННИЙ ПІДПИС – МІНЦИФРИ

Дата: 02.09.2020 16:45
Кількість переглядів: 392

Міністерство цифрової трансформації розпочинає роботу над впровадженням кваліфікованого електронного підпису Смарт-Дія у мобільний застосунок «Дія». Постанову, що дала старт реалізації експериментального проєкту, ухвалив Кабінет Міністрів України на засіданні 02 вересня.

Експеримент передбачає можливість віддаленої ідентифікації громадян за допомогою мобільного застосунку «Дія» для отримання кваліфікованого електронного підпису Смарт-Дія. Це означає, що користувачі Дії зможуть отримувати кваліфікований електронний підпис безкоштовно та повністю онлайн.

«Смарт-Дія — електронний підпис, що діятиме протягом короткого періоду та гарантуватиме найвищий рівень довіри й безпеки. Смарт-Дія дозволятиме підписувати документи, отримувати адміністративні, фінансові та комерційні послуги просто зі смартфону», — зазначив Віце-прем’єр-міністр — Міністр цифрової трансформації Михайло Федоров.

Віддалена ідентифікація користувачів для формування першого кваліфікованого сертифіката здійснюватиметься на основі даних, що містяться в Єдиному державному демографічному реєстрі та єдиній інформаційній системі МВС, а також за допомогою технології розпізнавання обличчя FaceID. Протягом 6 місяців ці дані будуть використовуватися для формування короткострокового КЕП у Дії. Після завершення терміну користувач знову проходитиме процедуру ідентифікації за допомогою мобільного застосунку. Підтверджувати запит на формування короткострокового КЕП у Дії користувачі будуть за допомогою технології розпізнавання обличчя.

Кількість потенційних користувачів кваліфікованого електронного підпису Смарт-Дія становить близько 8 000 000 українців, що є власниками біометричних закордонних паспортів та паспортів громадянина України у формі ID-картки й користуються смартфонами з NFC-модулем.

За технічну та технологічну реалізацію експерименту відповідатиме державне підприємство «ДІЯ», що належить до сфери управління Міністерства цифрової трансформації України. Проект реалізується у партнерстві з Міністерством внутрішніх справ та Державною міграційною службою України.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь