Лугинська громада

Житомирська область, Коростенський район

КАБІНЕТ МІНІСТРІВ ПРОДОВЖИВ ДІЮ АДАПТИВНОГО КАРАНТИНУ В УКРАЇНІ ДО 31 ЛИПНЯ

Дата: 18.06.2020 10:43
Кількість переглядів: 416

Фото без опису    У зв’язку із зростанням кількості хворих Кабінет Міністрів України подовжив дію карантинних обмежень до 31 липня 2020 року. 

        Відповідне рішення Уряд ухвалив на засіданні в середу, 17 червня, шляхом внесення змін в низку актів Кабінету Міністрів, якими встановлені карантинні обмеження.

Відкриваючи засідання Уряду, Прем’єр-міністр України Денис Шмигаль, зокрема, зазначив, що за сім останніх днів на коронавірус в Україні захворіли 4853 людини, що є найбільшим показником за весь час пандемії в Україні. 

«Ослаблення карантинних заходів багато хто сприйняв як скасування карантину і маємо такий результат. Коронавірус нікуди не зник і загрози від нього і для нашої медичної системи, і для української економіки, на жаль, не стали меншими. Я розумію, що люди втомилися від карантину в будь-якій формі, проте наразі немає більш ефективного засобу протистояти поширенню вірусу. Закликаю українців не розслаблятись і не відриватись від реальності!» - зазначив очільник Уряду, закликавши українців дотримуватися маскового режиму, соціальної дистанції та вдаватися до заходів дезінфекції, оскільки лише ці засоби, «які допоможуть кожному з нас вберегтися від цієї хвороби, хоча б до того часу, поки не будуть винайдені ліки та дієві протоколи лікування», – підкреслив Денис Шмигаль.

Також очільник Уряду повідомив, що «через зростання кількості хворих на коронавірусну хворобу, ми продовжуємо дію адаптивного карантину до            31 липня цього року».

За словами Прем’єр-міністра, Уряд на засіданні чітко фіксує ті заборони, які діють впродовж карантину. Наприклад, вимога ходити у масці у приміщеннях, або обмеження щодо кількості пасажирів у транспорті.

«Уряд розуміє – аби такого вимагати, людям потрібно створити умови за яких вони зможуть дотримуватись карантинних обмежень. Тому, звертаюсь до міських голів – випустіть максимальну кількість громадського транспорту на маршрути. За необхідності – розробіть нові. Але люди не повинні стояти в чергах та їхати у переповнених задушливих маршрутках. Це ваша відповідальність, як керівників міст, і перевізників, які таке допускають», – наголосив Денис Шмигаль.

Відповідно до прийнятого рішення, регіоном із значним поширенням COVID-19 вважається область,  в якій наявна одна з наступних ознак:

- завантаженість ліжок у закладах охорони здоров’я, визначених для госпіталізації пацієнтів з підтвердженим випадком COVID-19, становить більше 50 відсотків;

- середня кількість тестувань методом полімеразної ланцюгової реакції та імуноферментного аналізу становить менше ніж 24 на 100 тис. населення протягом останніх семи днів;

- коефіцієнт виявлення випадків інфікування COVID-19 складає більше 11%;

      Посилення протиепідемічних заходів застосовується та припиняється на території регіону на підставі рішення регіональної комісії ТЕБ та НС, яке приймається з урахуванням оцінки епідемічної ситуації та наявності у регіоні ознак для посилення протиепідемічних заходів.

У регіонах, в яких здійснюється посилення протиепідемічних заходів, може встановлюватись особливості діяльності та обмеження щодо:

- проведення спортивних заходів, культурних, релігійних та інших масових заходів;

- діяльності закладів, що надають послуги з розміщення;

- здійснення регулярних та нерегулярних пасажирських перевезень у міському, приміському, міжміському внутрішньообласному та міжобласному сполученні;

- відвідування закладів дошкільної освіти;

- роботи закладів фізичної культури і спорту, спортивних залів, закладів культури;

- діяльності закладів харчування;

- проведення масових заходів.

 

                                                              Виконавчий комітет Лугинської селищної ради


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь