Лугинська громада

Житомирська область, Коростенський район

ШАНОВНІ ГРОМАДЯНИ! ДОТРИМУЙТЕСЬ ПРАВИЛ ПОВЕДІНКИ НА ВОДНИХ ОБ’ЄКТАХ ЛУГИНСЬКОЇ СЕЛИЩНОЇ РАДИ

Дата: 15.06.2020 11:17
Кількість переглядів: 461

                                                                 

 Вода – це джерело життя. Однак вона не терпить безвідповідального до себе ставлення. Так, 13 червня 2020 року на території Лугинської селищної ради сталася трагедія: у с. Вербівка у карєрі втопився юнак 2002 року народження.

За словами очевидців, компанія молодиків відпочивала на березі. Після вживання алкоголю хлопець пішов плавати. Через деякий час друзі помітили, що його немає та почали бити на сполох, однак хлопця ніде не було. Тоді відпочивальники зателефонували рятувальникам. На відстані близько 10 м від берега на глибині 3 метри водолази Житомирської обласної комунальної аварійно-рятувальної служби на воді дістали тіло загиблого.

На жаль, серед основних причин загибелі на воді залишаються спека, недисциплінованість громадян, алкоголь, купання в необладнаних місцях. Завжди біля водойми знаходяться й «сміливці», які бажають вразити молодечим запалом присутніх, похизуватися, запливти подалі, показати «чудеса акробатики» тощо. 

Аби не допустити подібних трагічних випадків, звертаємося до жителів Лугинської селищної ради з проханням дотримуватися правил безпеки при перебуванні на водоймах, а саме: купатися у спеціально відведених та обладнаних для цього місцях. Ні в якому разі не вживати спиртних напоїв. Не залишати дітей без нагляду дорослих. Не допускати у воді ігри, які пов'язані з обмеженням руху рук і ніг. Не слід плавати наодинці, особливо якщо не впевнені у своїх силах.

 Вкрай небезпечно купатися у незнайомих місцях, де не обстежене, не очищене від каміння, скла або ж сторонніх предметів дно. 
        Після тривалого перебування на сонці не варто пірнати у воду з розбігу, бо різка зміна температури може призвести до судоми кінцівок. 
        Основні водойми на селі – це озера і ставки. Купатися в них поодинці
дуже небезпечно. Ставки рідко очищаються від сторонніх предметів, у них великі перепади глибин, прогрівання води нерівномірне, а це пастки для тих, хто не вміє плавати або плаває погано.

Шановні громадяни! Пам'ятайте, що з водою жартувати не можна, бо вона нікому не прощає ні жартів, ні легковажності. Бережіть себе і своїх близьких.

 

 

                                                              Виконавчий комітет Лугинської селищної ради

       

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь