Лугинська громада

Житомирська область, Коростенський район

Стихійна торгівля заборонена!

Дата: 16.12.2019 09:21
Кількість переглядів: 804

https://dpss-ks.gov.ua/wp-content/uploads/2019/05/snimok-5-9-500x326.png

Стихійна торгівля – заборонена 

 

                                                Шановні мешканці Лугинського району!

     Купівля товарів у місцях стихійної торгівлі, в умовах, які не відповідають вимогам, у будь-який час може обернутись лихом для Вас, ваших рідних і друзів.

   Торгівля у невстановлених місцях  -  це правопорушення, за яке передбачена відповідальність згідно зі статтею 160 Кодексу України про адміністративні правопорушення:«Торгівля в містах з рук на вулицях, площах, у дворах, під'їздах, скверах та в інших невстановлених місцях -тягне за собою накладення штрафу від одного до семи неоподатковуваних мінімумів доходів громадян з конфіскацією предметів торгівлі або без такої.

  Право вживати заходи до правопорушників віднесено до компетенції органів внутрішніх справ. Але необхідно, щоб усі мешканці району налаштувались на боротьбу з цим злом. Єдиний правильний спосіб боротьби – не купувати продукти харчування та інші товари в місцях стихійної торгівлі.

Стихійна торгівля – це торгівля без відповідних дозвільних документів на здійснення торговельної діяльності фізичною особою. При відсутності документів неможливо встановити виробника продукції, умови зберігання і транспортування продукції, термін її придатності до споживання. Така продукція представляє високий ризик для здоров'я і життя людей!

   Довести факт отруєння буде неможливо, бо складно визначити особу (продавця), якій можна пред’явити звинувачення (відсутні докази у формі розрахункового документу щодо купівлі-продажу продукції).

В смт. Лугини  розташований ринок, де створені рівні умови праці для всіх суб’єктів господарювання: функціонує Державна лабораторія ветеринарно-санітарної експертизи, яка постійно контролює показники безпечності та якості продуктів харчування (наявність документів, лабораторний контроль за вмістом нітратів в рослинній продукції, радіологічний контроль, виявлення фальсифікату тощо), а також регулярно проводиться дезінфекція території та приміщень.

Розпорядженням голови Лугинської районної адміністрації від 27.03.2018 року № 108 створена робоча група для контролю за дотриманням вимог законодавства України при реалізації харчових продуктів тваринного та рослинного походження якою в 2019 році неодноразово проводились рейди по місцях стихійної торгівлі в населених пунктах району (с. Липники, Жеревці, смт. Лугини) та виявлено цілий ряд порушень вимог законодавства.

  Шановні мешканці району, будьте обережні! Користуйтеся лише послугами стаціонарної мережі продуктових магазинів або продавців на узаконених ринках та спеціально відведених місцях торгівлі. Бережіть своє здоров'я та життя, рідних і близьких Вам людей!

У разі виявлення фактів продажу товарів у невстановлених для здійснення торгової діяльності місцях, просимо вас повідомляти Лугинське районне управління Держпродспоживслужби: тел.: 9-11-17 для подачі усних звернень громадян.

Лугинське РУ Держподспоживслужби


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь