Лугинська громада

Житомирська область, Коростенський район

Перерахунок пенсій з 1 грудня 2019 року

Дата: 10.12.2019 10:06
Кількість переглядів: 412

У зв’язку з підвищенням з 01 грудня прожиткового мінімуму для осіб, які втратили працездатність з 1564 грн до 1638 грн відповідно до Закону України «Про Державний бюджет України на 2019 рік» з 1564 грн до 1638 грн,   головним управлінням Пенсійного фонду України в Житомирській області проведено перерахунок пенсійних виплат 321,3 тис. пенсіонерам області (85% ), на що  у грудні місяці буде додатково спрямовано понад  10 млн грн.

        Середній розмір підвищення пенсій становить 31,47 грн (по цивільних пенсіонерах – 27,62 грн, по військових – 127,7 грн). 

        Зазначеному перерахунку підлягають мінімальні та максимальні пенсійні виплати, а також надбавки та підвищення до пенсій, розмір яких залежить від  прожиткового мінімуму. Зокрема:

 

  • пенсії за особливі заслуги перед Україною згідно із Законом України “Про пенсії за особливі заслуги перед Україною”;

  • пенсії  ветеранам війни;

  • пенсії жертвам нацистських переслідувань;

  • мінімальні розміри пенсій учасникам бойових дій та інвалідам Другої світової війни;

  • мінімальні розміри пенсій особам з інвалідністю, щодо яких встановлено причинний зв’язок інвалідності з Чорнобильською катастрофою та інвалідам з числа учасників ліквідації наслідків аварії на ЧАЕС;

  • надбавка донорам.

 

Варто зазначити, що даний перерахунок не проводиться особам, які працюють або займаються підприємницькою діяльністю. Працюючим пенсіонерам та пенсіонерам, що проводять діяльність з отриманого доходу, перерахунок пенсій буде проведено після звільнення з роботи або припинення діяльності, з урахуванням прожиткового мінімуму, який встановлено на дату звільнення або припинення діяльності.

Звертаємо увагу: зазначені перерахунки проведені автоматизованим способом та не потребують додаткового звернення до органів Пенсійного фонду України.

Розмір підвищення розраховується індивідуально для кожного пенсіонера за документами, які містяться у пенсійній справі.

Довідкову інформацію щодо механізму проведення перерахунку пенсій громадяни області можуть отримати за телефонами «гарячих ліній»: (0412) 24-66-98 (для цивільних пенсіонерів) та 22-87-05 (для пенсіонерів силових структур), а також в сервісних центрах обслуговування громадян головного управління Пенсійного фонду України в Житомирській області за місцем проживання.

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь