Лугинська громада

Житомирська область, Коростенський район

У Житомирі відбувся форум «Децентралізація: від об’єднання до розвитку»

Дата: 16.11.2018 15:11
Кількість переглядів: 665

У Житомирі відбувся форум «Децентралізація: від об’єднання до розвитку» який зібрав лідерів громад регіону та представників бізнесу і влади для обміну досвідом з реалізації розвиткових проектів. 16 листопада понад 180 учасників форуму дискутували у конгрес-холі Житомирського інституту медсестринства на чотирьох пленарних сесіях із представниками влади, бізнесу та міжнародних програм технічної допомоги.

Організатори форуму – Житомирський Центр розвитку місцевого самоврядування, створений Програмою «U-LEAD з Європою» та Мінрегіоном України, і Житомирська обласна державна адміністрація – поставили за мету досягти спільного бачення учасниками пріоритетів і результатів децентралізації, покращити комунікацію між владою, бізнесом і громадами та прийняти рішення, що сприятимуть місцевому та регіональному розвитку.

Перша пленарна сесія «Реформи Non-Stop. Реалії та перспективи децентралізації в Україні: регіональний вимір» окреслила результати впровадження реформи та перспективи завершення модернізації системи місцевого самоврядування.

«У 2019 році маємо сформувати перспективні плани, стратегії розвитку регіонів і створити умови для об’єднання і приєднання територіальних громад. Прийняти у парламенті надважливий законопроект №8051 «Про засади адміністративно-територіального устрою», який звільнить країну від радянської системи й дасть можливість на рівні громад будувати абсолютно новий територіальний устрій України. Наступні місцеві вибори-2019 в ОТГ мають пройти одночасно з виборами до парламенту», — зазначив Геннадій Зубко, Віце-прем’єр-міністр – Міністр регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ України.

Під час другої дискусії представники влади, бізнесу та міжнародних проектів говорили про налагодження комунікації між громадою, бізнесом та владою. Сергій Сокальський, голова Глибочицької ОТГ Житомирської області, презентував на цій сесії інвестиційний паспорт громади та окреслив перспективи співпраці з інвесторами:

«Ми відкриті до нових знань, ідей та проектів. В громаді кипить робота з підготовки низки інвестиційних пропозицій і ми готові до співпраці з інвесторами, готові допомагати та сприяти реалізації таких проектів. Мотивація проста – чим більше податків, тим вище рівень життя в громаді».

На двох наступних сесіях обговорювали про можливості залучення міжнародної підтримки для громад та презентували чотири найкращі практики реалізації розвиткових та соціальних проектів у об’єднаних громадах. Спікерами на чотирьох сесіях були представники Програми «U-LEAD з Європою», Програми USAID DOBRE, проекту DESPRO, інвестиційних компаній, державних структур та громад.

На завершення форуму між громадами Житомирської та Вінницької областей було підписано меморандуми про співпрацю і партнерство.

За детальною інформацією звертайтесь до Дмитра Клименка, радника з комунікації Житомирського Центру розвитку місцевого самоврядування за телефоном: 096-700-40-85.

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь